12 april 2019

Op werkbezoek bij EnschedeEnergie

De CDA-afdeling Enschede brengt bijna iedere week een bezoek aan een bedrijf, instelling of organisatie in de gemeente Enschede. Luisteren en spreken met het maatschappelijk middenveld. Afgelopen donderdagmiddag bracht de CDA-fractie Enschede een bezoek aan de coöperatie EnschedeEnergie. Tijdens het bezoek is uitvoerig gesproken over de energie van de toekomst.

Hoewel de coöperatie naar eigen zeggen nog in de kinderschoenen staat, is ze volgens mij aardig onderweg om een belangrijke en prominente partner te worden in het opwekken van duurzame energie. Duurzame projecten staan in de planning en daarmee willen ze zo snel als mogelijk aan de slag. Echter vormen de regelgeving en het vele onderzoek dat vooraf moet worden gedaan grote belemmeringen om snel de transitie naar opwekken van duurzame energie door te zetten.

Daarnaast wacht de coöperatie net als het CDA Enschede op de Energievisie die nog moet komen vanuit het college. De Energievisie is een belangrijk document om een punt op de horizon te zetten, maar daarnaast kan een document als de energievisie ook snel achterhaald raken. De ontwikkelingen omtrent het opwekken van duurzame energie staan namelijk niet stil.

Het was een interessant werkbezoek, waarbij veel informatie is opgedaan die van toepassing kan zijn voor de komende besprekingen in de raad als het gaat om de energievraagstukken waar Enschede de komende tijd voor staat.

Mart van Lagen,
Raadslid CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.