10 maart 2020

Ton slaapt mee met de daklozen

Dat niemand op de wereld het koud heeft. Daarom is de stichting Sheltersuit op zoek naar solidariteit en saamhorigheid voor de daklozen. Op zaterdag 14 maart 2020 slapen we met zoveel mogelijk deelnemers op de Oude Markt in Enschede. Eén nacht in de buitenlucht. Om een statement te maken. Om een béétje beter te snappen hoe het is. Om – met de opbrengsten – daklozen te beschermen tegen de kou.

Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Het aantal groeit met de minuut. De meest voorkomende oorzaken zijn armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk en natuurrampen. Maar natuurlijk ook oorlogen: momenteel zoeken meer dan een miljoen mensen naar onderdak terwijl ze vluchtende zijn voor de oorlog in hun thuisland.

Deelnemers nemen zelf een slaapzak mee en laten zich voor deze koele prestatie sponsoren. Iedereen mag doneren en/of langskomen.

Stichting Sheltersuit maakt met de opbrengsten de speciale slaapzak-jassen (Sheltersuits!) én draagt zorg voor een juiste en eerlijke distributie onder daklozen. Eén Sheltersuit maken kost normaliter € 300,-.

Doneren aan actie: Ton slaapt mee met de daklozen

Niemand verdient het om te moeten leven in slechte en onmenselijke leefomstandigheden. Met de Sheltersuits zijn wij een stap dichter bij een wereld gevuld met warmte en bescherming voor iedereen. Om sheltersuits te kunnen produceren, levens te redden, hoop te bieden, banen te creëren en mensen op te leiden, is de Stichting afhankelijk van donaties. Samen kunnen wij voor verandering het verschil maken. Ik ga  een nacht in de kou doorbrengen, heb al van velen een sponsorbijdrage mogen ontvangen en hoop ook op jouw steun.  Bedankt!

https://sleepout.sheltersuit.com/doneren-actie/?actie=6876

Ton ten Vergert, CDA Raadslid Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.