07 mei 2020

Uitnodiging: Ons antwoord op de corona-crisis in Twente

Het corona-virus heeft een grote impact op ons leven. Veel aandacht gaat uit naar de zorg en naar het voorkomen van verspreiding van het virus. Het heeft geleid tot een grote impact op het dagelijks leven van ons allemaal.
 
Het wordt duidelijk dat dit ook grote gevolgen heeft voor onze regio. Dat betekent dat we na moeten denken hoe we dit kunnen opvangen. Liefst op zo’n manier dat we hier uiteindelijk sterker uitkomen. De fractievoorzitters van de Twentse CDA-afdelingen hebben daartoe afgelopen week een oproep gedaan aan de Twenteboard en het bestuur van de Regio Twente om hier plannen voor te maken (zie: https://www.tubantia.nl/regio/twentse-cda-ers-masterplan-br-als-antwoord-op-coronacrisis~a0566d9e/).
 
Als gezamenlijke Twentse CDA afdelingen organiseren we een online bijeenkomst voor leden en belangstellenden om hier over verder te praten. We willen graag weten wat er leeft en welke ideeën er zijn voor de toekomst. 
 
Het webinar zal gehouden worden op donderdag 14 mei, van 19:30 - 21:00 uur. Alle afdelingen zijn dan vertegenwoordigd. Via uw smartphone, computer of tablet kunt u aan het webinar deelnemen. 
 
We willen focussen op drie onderwerpen:

  • De sociale impact van de crisis: Veel mensen kunnen niet meer goed rondkomen en dreigen in armoede terecht te komen. In veel gezinnen ging het ook voor de crisis al niet goed en worden de problemen erger, bijvoorbeeld doordat er tijdelijk geen jeugd- of gezinshulp is. Hoe gaan we daar mee om? Wat leert dit ons voor de zorg op lokaal niveau?
  • De financiële impact voor gemeenten: Veel kosten, bijvoorbeeld voor zorg en bijstand, nemen toe. Tegelijkertijd nemen de belastingopbrengsten af. Wat wordt de impact hiervan voor gemeenten? Kunnen gemeenten nog het hoofd boven water houden?  
  • Gevolgen voor de economie en werkgelegenheid: Ondernemers lopen veel omzet mis door de crisis. Hoe kunnen we hen helpen om het hoofd boven water te houden? Wat betekent de crisis voor de Twentse plannen om recreatie & toerisme en de technische bedrijvigheid te stimuleren? 

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar webinar@cda-enschede.nl. In de voorbereiding willen we graag weten waar uw zorgen liggen: waar loopt u op dit moment tegen aan? Maar ook: welke ideeën u heeft die door de gemeente opgepakt kunnen worden. Vermeld dit dan in uw e-mail, zodat we de discussie kunnen voorbereiden. 
 
Kort voor het webinar wordt per e-mail een link toegestuurd om deel te kunnen nemen. 
 
Met vriendelijke groet,

De gezamenlijke CDA afdelingen in Twente,
 
Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden-Enter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.