03 oktober 2019

Werkbezoek Stichting Present Enschede

Elke week proberen wij naast onze fractievergaderingen ook werkbezoeken af te leggen aan verschillende organisaties, bedrijven, verenigingen en stichtingen in Enschede.

Enschede heeft zoveel te bieden en juist door te luisteren en te ervaren wat er allemaal speelt, kunnen we door in gesprek te gaan soms iets voor elkaar betekenen, zaken aan de kaak stellen of soms de mensen die wij spreken van advies voorzien. Het allerbelangrijkste is dat we elke keer weer geïnspireerd raken door al die mensen die zich op welke manier dan ook, blijvend inzetten voor Enschede en alle inwoners.

Zo mochten wij afgelopen vrijdag aanschuiven bij Stichting Present aan de Deurningenstraat. Naast een hartelijke ontvangst mochten we praten over hoe er achter de schermen de mooiste klus- en opruimprojecten tot stand worden gebracht door medewerkers van Stichting Present die hulpvragers in contact brengen met groepen vrijwilligers die zich een dag willen inzetten voor hun medemens.

De klussen zijn divers: van het opruimen van tuinen tot het behangen van slaapkamers, van het leggen van laminaatvloeren tot het schilderen van kozijnen en deuren. Ook de groepen vrijwilligers zijn divers: van hechte vriendengroepen tot bedrijven die met hun personeel iets willen betekenen voor een ander en de samenleving.

Alles wat er in en om het huis moet gebeuren, maar door omstandigheden helaas niet van de grond komt, pakt Stichting Present op. De medewerkers staan garant met hun speciale aanpak voor een bijzondere en warme ervaring waarin de één hulp en tijd biedt en de ander weer dankbaar verder kan in het leven.

Wat ze bij Stichting Present veel tegenkomen is dat als je huis door omstandigheden geen thuis is, dit voor veel zorgen, stress en (financiële) problemen kan zorgen. Dankzij een helpende hand, aandacht en een duwtje in de rug kunnen veel mensen en hun gezinnen weer verder. Stichting Present wil, en dat is ook in hun logo terug te zien, met open armen de verbinding zijn tussen de verschillende helpende en ontvangende partijen. Gewoon menselijk en met veel respect voor een ieder.

Zo mochten wij in de afgelopen jaren als fractie, in samenwerking met Stichting Present, ook een aantal mooie klus- en opruimprojecten doen. Dit waren ervaringen en ontmoetingen om nooit meer te vergeten. Juist omdat je samen met de hulpvrager de klus klaart en zo veel meer begrip krijgt voor bepaalde omstandigheden waar mensen veelal ongevraagd in terecht zijn gekomen.

De CDA-fractie draagt Stichting Present dan ook een heel warm hart toe en we zijn alweer bezig met het plannen van een nieuw project voor het komend voorjaar; dan gaan bij ons ook weer de handen uit de mouwen.

Sara Nijenhuis, CDA fractie, woordvoerder Zorg 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.