23 december 2018

Zalige Kerstdagen en Liefdevol 2019

Beste CDA-ers,

Van de koude en donkere wintermaanden is de kerst en de jaarwisseling bij uitstek de gezelligste. Deze periode is voor velen een periode van rust en samenzijn met familie en vrienden. Afgelopen jaar is veel gebeurd, zowel politiek als privé. Een heleboel CDA-ers mochten mooie momenten beleven, zoals geboorte van hun (klein) kind, een huwelijks(jubileum), benoeming tot raadslid of zelf burgemeester. Er zijn echter ook partijleden die het afgelopen jaar verdrietige dingen hebben meegemaakt, doordat zij te maken kregen met ziekte en/of overlijden. Deze hoogte- en dieptepunten heeft ons laten zien dat de partijleden voor elkaar klaar staan. We ondersteunen elkaar op de moeilijke momenten, maar ook vrolijke momenten vieren we samen. Dat is natuurlijk fijn om te weten.

De inwoners van Enschede hebben in 2018 een nieuwe gemeenteraad gekozen en de coalitie is veranderd. We maken sinds een lange tijd geen deel uit van de coalitie. Oppositie voeren vraagt om een andere werkwijze en een andere manier van benadering van de portefeuillehouders, de coalitie en mede-oppositie partijen. Het is goed om te zien dat onze fractieleden daar flexibel en professioneel mee omgaan. Dat is een compliment waard.

Samen werken we (onze achterban, fractie en bestuur) aan een beter Enschede. We hebben veel werk verzet, ieder vanuit zijn eigen rol en hebben samen daardoor veel bereikt. We willen dan ook iedereen hartelijk danken voor de inzet in het afgelopen jaar.

Ook 2019 wordt een jaar met nieuwe uitdagingen. Komend jaar zijn er verkiezingen voor de Waterschappen, Provinciale  Staten en het Europees Parlement. Ook binnen het CDA Enschede verandert er het nodige, want als partij zijn we continu in ontwikkeling. We willen het CDA een nog betere plek in Enschede geven. We blijven met elkaar werken aan wat goed is voor Enschede. “En haar dorpen”, zou Patrick hebben toegevoegd. We gaan het gesprek aan met inwoners, bedrijven en organisaties, want samen kom je verder. Het oud Afrikaanse gezegde luidt niet voor niets: “Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga dan samen”.
Om 2019 goed in te luiden hoop ik jullie allemaal te ontmoeten op donderdag 10 januari vanaf 19:30 uur bij Café Sprakel in Lonneker voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst.

Eerst gaan we met elkaar genieten van de gezellige tijd die voor ons ligt. Wij wensen jullie, namens bestuur en gemeenteraadsfractie, een zalige kerstfeest en een gezond en gelukkig 2019.

Frank Herik
Voorzitter CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.