Rob Engbers

Voorzitter

Ik ben Rob Engbers, 48 jaar al weer en de trotse vader van Len en Max. Geboren en getogen Tukker, inmiddels al wel meer van de wereld gezien en ruim 10 jaar woonachtig in Enschede.

Van huis uit Technisch Bedrijfskundige, begonnen in de profit, maar al snel overgestapt naar de non-profit sector. Mijn passie ligt in het verbinden en samen realiseren. Ik werk vanuit mijn eigen adviesbureau EN Adviseurs voor diverse opdrachtgevers, op dit moment bij de Provincie Overijssel aan de Gebiedsgerichte Aanpak Stikstof.

De komende jaren zullen er belangrijke besluiten genomen moeten worden op tal van terreinen. Verduurzaming, klimaatverandering, circulaire economie, werkgelegenheid, de woningmarkt en ga zo maar door. Ook in en voor Enschede zullen hier moeilijke en pittige besluitvormingstrajecten voor gaan volgen. Daarbij is het tijd dat er eens duidelijke lijnen worden uitgezet en knopen worden doorgehakt. Het lijkt er op dat dit in de verduurzaming ontbreekt in Enschede. Het wordt tijd om concrete stappen te zetten en van praten over te gaan naar doen. Vanuit mijn werkzaamheden en politieke nevenfuncties heb ik de nodige kennis en ervaring op deze beleidsterreinen opgedaan. Maar bovenal ook ervaring om vanuit een politieke en volksvertegenwoordigende rol zaken gedaan te krijgen. 

In mijn vrije tijd wandel en sport ik graag, houd ik van een goed gesprek op een terras of tijdens een hap eten in de stad en maak ik graag muziek. Daarnaast ben ik nog actief in het bestuur van FC Twente Scoren in de Wijk en de Betekeniseconomie Twente.

Sinds eind april 2022 ben ik voorzittrer van het CDA Enschede. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.