19 april 2018

Een brug te ver!

Op 18 april zijn de Kieftbrug en de Beltmansbrug in Gramsbergen per direct afgesloten voor alle verkeer. Tijdens periodiek onderzoek door het waterschap Vechtstromen (eigenaar van de bruggen) en externe experts is de situatie van de bruggen bekeken.

Uit de eerste bevindingen blijkt dat in de afgelopen winterperiode de betonkwaliteit van de Kieftbrug en Beltmansbrug sterk is verslechterd ten opzichte van eerdere inspecties in 2017. Omdat de veiligheid nu niet kan worden gegarandeerd zijn de Kieftbrug en Beltmansbrug nu tijdelijk afgesloten.

Als CDA zijn wij natuurlijk blij dat er direct is gehandeld en dat er zo wellicht ongelukken zijn voorkomen. We zijn echter wel verbaasd dat de staat van de bruggen zo slecht blijkt te zijn. Vooral omdat we vrij onlangs nog vroegen naar de staat van deze bruggen en we toen te horen kregen dat de bruggen in prima staat verkeerden. 

Dit is de reden dat Piet-Cees van der Wel hierover vragen heeft gesteld aan het college. De volledige schriftelijke vragen kunt u hier vinden: [schriftelijke vragen CDA Hardenberg].

Foto: RTV Oost

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.