27 oktober 2020

Minister en Running mate op Tweede Kamerlijst

Het CDA Hardenberg mag twee mensen op de advieslijst van de Tweede Kamerverkiezingen presenteren. Boezemvrienden Rick Brink en Piet-Cees van der Wel vertegenwoordigen de afdeling op de lijst. Afdelingsvoorzitter Bert Linde: “Het is echt uniek dat een afdeling twee kandidaten op een landelijke lijst heeft. Daar kan ik als voorzitter alleen maar heel trots op zijn”.

Minister van gehandicaptenzaken

Rick Brink staat op 24 en is in de Hardenbergse politiek geen onbekende. Hij was er zes jaar raadslid, waarvan een jaar fractievoorzitter. Inmiddels is hij landelijk actief als de minister van gehandicaptenzaken. “Deze plek op de lijst is een bekroning op mijn werk. Ik zie er enorm naar uit om de regio en mijn doelgroep te vertegenwoordigen in de Tweede Kamer”, aldus Brink.

Running mate

Piet-Cees van der Wel is 10 jaar raadslid en nu fractievoorzitter in Hardenberg. Hij staat op 36. “Ik ben vereerd en ik vind het natuurlijk helemaal geweldig om dit samen met Rick te mogen doen. Ze zeggen wel eens dat vriendschappen in de politiek niet bestaan, maar wij zijn het levende bewijs dat dat wél kan. Eigenlijk ben ik een beetje Ricks running mate”!

Calimero

Brink en van der Wel vinden het heel belangrijk dat de regio vertegenwoordigd is in Den Haag. “Heel veel Tweede Kamerleden komen uit de Randstad. Terwijl ze beslissingen moeten nemen over het hele land. Dan is het wel fijn als het geluid uit deze regio daarbij óók te horen is”, aldus Brink. “We worden wel eens wat vergeten voor mijn gevoel. En hopelijk kunnen we dat met 1 of 2 Kamerleden uit Hardenberg veranderen”!

Proces

De advieslijst wordt nu verspreid naar alle CDA-afdelingen in Nederland. Die kunnen allemaal reflecteren en reageren op de lijst. Op het CDA-congres van 12 december wordt de lijst definitief vastgesteld.

CDA Hardenberg
Heidi Mensink-Vrieling
[email protected]
06 2368 8778

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.