18 maart 2018

Rick Brink naar Paradiso, finalist beste raadslid van Nederland

[update: Rick is al derde geëindigd in de verkiezing van beste raadslid van Nederland! Wij zijn supertrots op Rick!]

Rick Brink hoort bij de 4 beste raadsleden van Nederland. Hij staat aanstaande dinsdagavond 20 maart in de finale van de verkiezing in Paradiso. Brink kreeg in de tweede stemronde 3185 stemmen.

“Ik ben natuurlijk ontzettend vereerd. Ongelooflijk wat een support ik heb gekregen van iedereen. Daar moet ik de mensen ontzettend voor bedanken.

Als het CDA aanstaande woensdag net zo’n goede support krijgt met de gemeenteraadsverkiezingen, dan wordt het een prachtige week!”

De jury van de wedstrijd bestaat uit: Erik van Bruggen (campagnebureau BKB), Isabelle Rade(campagnebureau BKB), John Bijl (Periklesinstituut), Corine de Vries (de Volkskrant), Pieter Klok (de Volkskrant), Marieke Smits (Omroep WNL), Wouter Laumans (Omroep WNL) .

Van donderdag 15 februari tot en met 7 maart konden raadsleden worden genomineerd via besteraadslid.nl. Iedere Nederlander in het bezit van een (mobiel) telefoonnummer kon tijdens deze periode op zijn of haar favoriete raadslid stemmen. De vijftig gemeenteraadsleden met de meeste stemmen maakten kans om door te gaan naar de tweede stemronde.

Na die stemronde koos de jury uit die vijftig, twaalf kandidaten. Daarbij keek de jury naar effectiviteit, de communicatieve vaardigheden en de integriteit. Het aantal behaalde stemmen – een aanwijzing voor de populariteit van de kandidaten – woog ten dele mee in het oordeel. De jury is immers niet op zoek naar de beste campaigner, maar naar het beste raadslid.

In de laatste stemronde kwam het vooral op stemmen aan en moest je bij de vier raadsleden horenmet de meeste stemmen. Rick haalde het met hakken over de sloot als vierde. “Het was spannend,

maar gelukkig is met hakken over de sloot, ook over de sloot”. Brink blijft wel met ‘beide bandjes op de grond’: “Natuurlijk is dit hartstikke gaaf, maar ik ben meer bezig uiteindelijk dat het CDA op 21 maart een goede uitslag neerzet, dan met deze verkiezing. Al is het natuurlijk wel zo dat ik het wel heel leuk zou vinden als ik zou winnen, nu ik er zo dichtbij ben.”

De jury zei over Rick: "Bevlogen binnen en buiten de raad voor alle inwoners van Hardenberg, dat is Rick Brink. Hij laat zich niet tegenhouden door zijn rolstoel. Met zijn enthousiasme en liefde voor het vak weet hij zich ook in de (sociale) media in de kijker te spelen. En daar blijft het niet bij. Hij was de motor achter het succes dat Hardenberg werd verkozen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland. En hij introduceerde het jeugdlintje, speciaal voor jongeren tot een leeftijd van 18 jaar die hun talenten op een goede manier inzetten voor onze gemeente."

Voor meer informatie en/of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met de campagneleiding.

CDA Hardenberg
Piet-Cees van der Wel, Campagneleider
Paasberg 28
7772 DH, Hardenberg
0523 - 857 332
06 155 666 89
pietcees@studuo28.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.