08 januari 2022

Vernieuwing en ervaring op lokale CDA kandidatenlijst

Op de kandidatenlijst van het lokale CDA Hardenberg staan nieuwe en vertrouwde gezichten. Zoals al eerder bekend voert Martijn Breukelman de lijst aan. Breukelman is nu wethouder namens het lokale CDA. Op nummer 2 staat de fractievoorzitter van de huidige fractie, Hardenberger Piet-Cees van der Wel. Elma Soeten uit Sibculo staat op plaats 3. Soeten zit met regelmaat de oriënterende gemeenteraadsvergaderingen voor. Agrariër Teun Wolbink is de eerste nieuwkomer op de lijst. Wolbink (4) is naast het agrarische bedrijf ook actief als voorzitter in het plaatselijk belang Rheezerveen-Heemserveen. Harold Mijnheer uit Dedemsvaart staat op plaats 5. Mijnheer is goed financieel onderlegd en ook actief als penningmeester bij vv Avereest. Max Bakhuis uit Gramsbergen staat op plaats 6, Anita Vetker-Kerssies uit de Krim op plaats 7, Ria Spijkers uit Gramsbergen op plaats 8, Heidi Mensink uit Dedemsvaart op plaats 9 en Erik Volkers uit Hardenberg op plaats 10. Het CDA heeft elf zetels in de gemeenteraad van Hardenberg. Op plaats 11 staat Klaas Henk Brink uit Hardenberg, gevolgd door Gerwin Woertel op 12 en Noah Pierik op 13. Pierik komt uit Balkbrug, studeert nog en is met haar 21 jaar de jongste op de lijst. Plaatsen 14 en 15 zijn voor Gerrit van den Berg en George van den Bout.
De lijst bevat in zijn totaliteit 24 namen met ook mensen die nu nog niet voor een raadszetel opteren, maar de komende jaren wel warm willen draaien voor het raadswerk.

Breukelman blij met de lijst en ambitieus: “minimaal 400 woningen per jaar bouwen”
Lijsttrekker Breukelman is blij met de lijst. “We hebben een mooie mix van vernieuwing, verjonging en ervaring met deze lijst. De mensen op de lijst hebben een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Niet alleen grote kernen als Hardenberg, Dedemsvaart en Gramsbergen zijn vertegenwoordigd, maar ook juist de kleinere kernen die we als CDA zo belangrijk vinden. Ook laten we zien dat de agrariërs voor het CDA belangrijk zijn. We hebben flinke ambities. Het CDA wil de komende jaren minimaal 400 nieuwe woningen bouwen. Niet alleen in de grote kernen, maar ook op andere plaatsen waar er behoefte is.”

Voorzitter Linde: Diversiteit en mensen met poten in de klei
Voorzitter Bert Linde kijkt tevreden terug op het selectieproces: “Deze lijst laat zien dat het CDA de enige échte lokale partij is. Kundige mensen met verstand van zaken van verschillende disciplines, een mooie spreiding tussen jong en oud, man en vrouw en afkomst. Allemaal maatschappelijk heel erg betrokken bij de gemeente. Deze mensen staan echt met de poten in de klei. Ik vind dat het lokale CDA heeft laten zien dat je op ons kon bouwen de afgelopen vier jaar. Soms zelfs letterlijk, want onze wethouder heeft wat afgebouwd de afgelopen jaren. We hebben in de afgelopen periode bij een aantal partijen wisselingen gezien van wethouders en de komst van meerdere wethouders van buiten de gemeente, daar ben ik geen voorstander van. Ik ben blij dat wij als CDA zorgen voor een stabiel bestuur, met lokale bestuurders. Met deze groep mensen kunnen we dat de komende jaren weer doen, daar heb ik veel vertrouwen in.”

Zittende raadsleden Joldersma, Nijhof, Rusken, Roelofs en Rossen hebben zelf aangegeven het raadswerk na deze periode niet voort te willen zetten. Het CDA is hen dankbaar voor alle inzet.

De kandidatenlijst voor het CDA
1 Martijn Breukelman, Radewijk 
2 Piet-Cees van der Wel, Hardenberg 
3 Elma Soeten, Sibculo 
4 Teun Wolbink, Rheezerveen 
5 Harold Mijnheer, Dedemsvaart 
6 Max Bakhuis, Gramsbergen 
7 Anita Vetker-Kerssies, De Krim 
8 Ria Spijkers, Gramsbergen 
9 Heidi Mensink, Dedemsvaart 
10 Erik Volkers, Hardenberg 
11 Klaas Henk Brink, Hardenberg 
12 Gerwin Woertel, Hardenberg 
13 Noah Pierik, Balkbrug 
14 Gerrit van den Berg, Ane 
15 George van den Bout, Gramsbergen 
16 Rik Dogger, Hardenberg 
17 Cisca Joldersma, Dedemsvaart 
18 Gerrit Dorgelo, Mariënberg 
19 Emil Kleinheerenbrink, Schuinesloot 
20 Heidi Onnink, Hardenberg 
21 Rick Meinen, Hardenberg 
22 Jan Noeverman, Mariënberg 
23 Birgit Rusken, Hardenberg 
24 Patrick Rossen, Lutten 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.