28 oktober 2013

Waterschapsverkiezing Vechtstromen 13 t/m 26 november

Informatie verkiezingen

Tussen 13 en 26 november 2013 vinden de verkiezingen voor waterschap 'Vechtstromen' plaats. Omdat water van levensbelang is voor ons, onze omgeving en onze economie, vindt het CDA het belangrijk om in het waterschapsbestuur vertegenwoordigd te zijn. We doen dan ook een oproep aan alle CDA-leden om hun stem uit te brengen op lijst 7. Hieronder leest u waar het verkiezingsprogram van het CDA voor staat. 

Samen leven met water

Samen leven met water, want zonder water geen samenleving. Water is essentieel voor leven. Voor inwoners, (agrarisch) ondernemers, maar ook voor de flora en fauna die in onze regio zo wonderschoon is. 

Voor de toekomst van onze kinderen en de wereld waarin zij leven, voelt het CDA verantwoordelijkheid voor een goede waterbalans in onze regio. Niet te veel water, waardoor we natte voeten krijgen, maar ook niet te weinig, waardoor het leven uit onze regio verdwijnt. Waterpas dus. 

Het CDA maakt zich daarom sterk voor 4 thema’s:

Veiligheid en duurzaamheid 

Het voorkomen van overstromingen is een kerntaak van het waterschap. Het CDA zet zich in voor een klimaatbestendig watersysteem dat voldoende en schoon water biedt voor natuur, landbouw en andere economische activiteiten. 

Betrokkenheid 

Maatregelen op het gebied van waterveiligheid en waterbeheer hebben vaak grote consequenties voor burgers en ondernemers. Om begrip en draagvlak te creëren is goede communicatie essentieel. Het waterschap kan hierin het voortouw nemen door inwoners, bedrijven en andere betrokkenen actief en vroegtijdig te betrekken bij de plannen.

Optimale samenwerking

Het CDA is voorstander van optimale samenwerking tussen waterschap en gemeenten, provincies, bedrijven, maatschappelijke partijen en andere waterschappen in de regio. Ieder heeft daarbij eigen taken en verantwoordelijkheden en is bewust van elkaars belangen en opgaven.

Betaalbaarheid

Ook voor mensen die moeilijk rond kunnen komen, moet water als eerste levensbehoefte bereikbaar zijn. Het CDA pleit voor doordachte kwijtscheldingsmogelijkheden voor de minima in onze samenleving.

Kies voor een samenleving met water. Kies CDA lijst 7. Kies Wim Stegeman of één van de andere CDA-kandidaten.

Ga stemmen!

Wim Stegeman uit Rijssen is lijsttrekker voor het CDA. Samen de andere CDA-kandidaten wil hij graag dat u/jij gaat stemmen tussen woensdag 13 en dinsdag 26 november 2013. De CDA-kandidaten zijn zeer maatschappelijk betrokken en hebben veel inhoudelijke en bestuurlijke ervaring. De kandidaten komen zowel uit Overijssel als uit Drenthe.

Voor de kandidatenlijst met foto, klik HIER

Voor het verkiezingsprogramma, klik HIER 

Kandidaten

Naam kandidaatWoonplaats1 Wim Stegeman Rijssen2 Freek Ensink Schoonebeek (Drenthe)3 Siny Poppink-Lenferink Tubbergen4 Henk Steenbergen Gramsbergen5 Jan Veuger Sleen (Drenthe)6 José Seijger Oldenzaal7 Armand Dohmen Enschede8 Dini Tuenter-ter Wijlen Rheezerveen9 Tiddo Mendelts Emmen (Drenthe)10 Miny Lohuis-Hekman Anerveen11 Wim Blokland Vriezenveen12 Henry Petter Ommen13 Jan Koops Dedemsvaart14 Joke van Nijen-Klink Hellendoorn15 Dirk Velten Enter16 Jan van Dalen Den Ham

Uitslag

De voorlopige uitslag van de verkiezingen wordt op donderdag 28 november om 19.00 uur bekendgemaakt, de definitieve uitslag is op dinsdag 3 december 2013 om 10.00 uur bekend. Het bestuur van waterschap Vechtstromen wordt op 2 januari 2014 geïnstalleerd.

Meer informatie

Zie voor meer informatie de website: Vechtstromen.nl

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.