Birgit Rusken

Fractielid, Hardenberg

Birgit Rusken- van Noord
Woonachtig in Baalderveld, Hardenberg

Beroep

  • Ondernemer, mede-eigenaar Crematorium De Lariks Hardenberg
  • Adviseur Kwaliteit en veiligheid en projectmanager

Overige activiteiten:

Getrouwd en trotse moeder van Daan (18) en Chiel (17).

Ik zet me graag in voor het CDA omdat:

Ik woon, werk en leef net zoals u in de Gemeente Hardenberg. Wanneer ik voor de Gemeenteraad word gekozen kan ik actief meedenken, meepraten en meewerken over actuele zaken die in onze gemeente en haar regio spelen.

Ik zie het als een uitdaging om de landelijke kaders (praktisch) te vertalen naar de lokale gemeentepolitiek en te zorgen dat zaken goed gefaciliteerd worden voor de burgers. Mensen omschrijven mij als een “doener”, teamspeler en bruggenbouwer. Ik kan mij er op verheugen om samen doelen te stellen, de mouwen op te stropen en samen aan het werk te gaan.

Iedereen zou zijn/ haar eigen keuzes moeten kunnen maken. Ik heb dat ervaren in de ontwikkeling van het Hospice (‘t)Huis aan de Vecht en door de komst van het Crematorium. Daarom wil ik mij graag inzetten voor het terugdringen van (onnodige) registraties en de opleggende rol van de overheid en bureaucratie. De overheid heeft een faciliterende rol, maar de Gemeente en haar burgers kunnen samen kijken hoe dit invulling krijgt.

Dit wil ik de komende periode graag bereiken:

Ik zou graag met ondernemers, handelsverenigingen en burgers in gesprek gaan over de behoefte van (incidentele) openstelling van de winkels op zondag.

Daarnaast zou ik graag meer activiteiten voor jongeren zien in de Gemeente. Het is toch wel bijzonder dat onze jongeren op zaterdagavond tot vroeg in de ochtend naar bv. Lemele gaan voor wat vertier.

Tot slot zou ik de registratielast (in bijvoorbeeld de zorg) willen terugdringen. Ik pleit ervoor om de verantwoordelijkheid bij de ondernemers en de instellingen te laten.

Niet registreren als doel, maar de beschikbare data gebruiken om de kwaliteit en veiligheid te verbeteren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.