Cisca Joldersma

Fractielid, Dedemsvaart

Cisca Joldersma
Dedemsvaart 

Beroep

  • Senior Adviseur Federatie Medisch Specialisten/Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en voormalig Tweede Kamerlid CDA) 

Overige activiteiten

Lid raad van Toezicht Limor

Ik zet me graag in voor het CDA omdat

in de lokale politiek belangrijke besluiten worden genomen over onze woonomgeving. Ook gaan er steeds meer taken van het Rijk naar de gemeente. Als gemeente kun je steeds meer voor je inwoners betekenen. Als je woont in een van de kernen van Hardenberg dan is het extra belangrijk dat kernen als Dedemsvaart goed zijn vertegenwoordigd in de lokale politiek.

Het CDA is de partij waar ik me thuis voel. Dat heeft te maken met de Christelijke traditie waar de partij uit voortkomt en de aandacht voor wat mensen zelf kunnen. De kracht komt van mensen samen en niet van de overheid of de markt. Ik houd ervan om bij een te nemen besluit eerst goed te onderzoeken hoe het in elkaar zit en wat er toe doet. En dan moet je staan voor de zaak. Het gaat niet om mij, maar het gaat om de zaak.

Dit wil ik de komende periode graag bereiken

  • weten wat er voor mensen in de gemeente en met name in Dedemsvaart toe doet
  • ertoe bijdragen dat beslissingen niet ‘rauw op het dak vallen’, maar dat je je erin voelt gekend en de argumenten helder zijn
  • dat we kleine hindernissen waar mensen veel last van hebben snel kunnen opruimen (quick wins)
  • dat mensen die het extra zwaar hebben en daar zelf weinig aan kunnen doen zich gesteund voelen.

Elke zaterdag van 11 tot 12 kun je me vinden in Grand Café De Baron in Dedemsvaart. Ik vind het leuk je daar te ontmoeten en te horen wat je bezig houdt en wat er in de lokale politiek anders kan of waar we als raadsleden aandacht aan moeten besteden.

Het volgende artikel was te lezen in de Dedemsvaartse Courant op dinsdag 5 december 2017:

Oud-Kamerlid Cisca Joldersma wil Dedemsvaart meer gezicht geven

Oud-kamerlid Cisca Joldersma gaat namens CDA Hardenberg meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Ze zat van 2002 tot 2010 in de Tweede Kamer, maar ook toen ze Sabine Uitslag in 2012 verving tijdens haar zwangerschapsverlof. Ze is blij met de keuze die ze heeft gemaakt. 'In Dedemsvaart ben ik thuis. Daar voel ik mij thuis.

'Dedemsvaart laat zich te weinig zien'

Momenteel werkt Joldersma als beleidsadviseur bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Eerder werkte ze voor tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. 'Ik heb heel lang in Dedemsvaart gewoond, dus ik weet veel, maar nog lang niet alles', zegt Joldersma.

Ze ziet dat Dedemsvaart niet zichtbaar genoeg is en wil dat veranderen. 'Ik was bijvoorbeeld bij een bijeenkomst over 'Bouw je eigen buurt' van de gemeente, maar daar was bijna niemand uit Dedemsvaart. Het dorp laat zich te weinig zien. Terwijl we zo'n mooi dorp hebben. Ik wil graag met mensen praten om erachter te komen wat hen bezighoudt.''Ik ga kijken wat ik voor de gemeente kan betekenen'.

Joldersma komt op de tweede plek in de lijst. Of ze de ambitie heeft om wethouder te worden wil ze niet kwijt. 'We willen de juiste persoon op de juiste plek en wachten eerst de verkiezingen af', legt de politica uit. 'Het is voor mij een bewuste keuze om mij nu verkiesbaar te stellen voor het CDA. En we gaan zien hoe het gaat lopen. Ik hoor weleens dat Dedemsvaart te weinig raadsleden levert, dat wil ik veranderen. In de Tweede Kamer focuste ik mij op landelijke wetgeving, nu meer op hoe het beleid uitpakt. Hoe mensen dichtbij de wetgeving ervaren. Ik ga kijken wat ik voor de gemeente kan betekenen.

'Blijdschap'

Al eerder werd bekend dat Martijn Breukelman tijdens de komende verkiezingen lijsttrekker zal zijn. Rick Brink staat op nummer drie, Gerrit van den Berg op nummer vier en nieuwkomer Birgit Rusken op nummer vijf. 'We zijn heel blij met deze lijst. Er zit vernieuwing in, onze kandidaten komen uit alle hoeken van de gemeente en er is een goede mix tussen leeftijd en mannen en vrouwen', vertelt voorzitter Bert Beun enthousiast. 'Wij hebben alle vertrouwen in deze mensen.'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.