Heidi Mensink

Fractielid, Dedemsvaart

Mijn naam is Heidi Mensink - Vrieling

Beroep en activiteiten

  • Directeur bestuurder LOC+
  • Procesmanager maatschappelijk vastgoed Stimuland
  • Lid raad van toezicht Kadera

Motivatie

Ik zet me graag voor CDA in omdat deze lokale partij kijkt en luistert naar wat nodig is in de verschillende kernen binnen de gemeente Hardenberg.

CDA nodigt mensen en organisaties uit om initiatief en ondernemerschap te tonen en met duurzame oplossingen te komen. Om solidair met elkaar te zijn en gezamenlijk onze dorpen en steden toekomstbestendig te houden. CDA kiest voor kwaliteit, wil mensen zekerheid geven, steunen waar nodig, zonder direct taken over te nemen. Dat spreekt mij aan. 

Dit wil ik de komende periode graag bereiken

De jeugd heeft de toekomst! Het 'up to date' houden van onderwijsmogelijkheden, goede sportvoorzieningen, toegankelijke vormen van welzijn en een aantrekkelijk aanbod van cultuur moeten optimaal de aandacht krijgen. Daar wil ik me voor inzetten. 

Daarbij is een gezonde economie belangrijk, in die zin dat ondernemerschap de ruimte krijgt. Waarbij de overheid faciliteert waar nodig. Want jongeren zijn ook onze toekomstige werknemers en werkgevers. Onze dorpen en kernen blijven aantrekkelijk en vitaal door hen in onze regio te behouden.

Ik ben geboren in het Reestdal en heb enkele jaren voor studie in het westen van het land gewoond. Ruim 18 jaar wonen we als gezin met veel plezier in Dedemsvaart. Graag wil ik dat deze 2e grote kern vitaal, krachtig en aantrekkelijk blijft (en zo mogelijk nog meer wordt). Ook de kwaliteiten van Balkbrug en het Reestdal verdienen volop de aandacht. 

Belangrijk is dat inwoners van Dedemsvaart, Balkbrug en het Reestdal trots zijn op hun dorp en gebied, waar het goed wonen, werken en leven is. Daaraan wil ik bijdragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.