Henk Brink

Bestuurslid

Henk Brink
Roeterskamp 9
7772MC Hardenberg

Persoonlijke gegevens

Geboortedatum: 03-06-1956
Burgerlijke staat: gehuwd, 3 kinderen en 3 kleinkinderen
Beroep: voorzitter CvB Chrono Hardenberg

Onderwerpen waar ik me mee bezig houd

Lid algemeen bestuur

Hobby’s / overige activiteiten

Fietsen, wandelen, Lezen
Voorzitter Vecht voor Jeugd, voorzitter Ballonfestival Hardenberg

Drijfveren

Als het je gegeven is om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen, dan moet je dat niet laten! Dat betekent vanuit maatschappelijke betrokkenheid maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. In de afgelopen jaren heb ik dat op diverse terreinen gedaan, juist niet onderwijs gerelateerd om breder georiënteerd te raken.

Binnen het politieke domein heb ik me nog nooit begeven en is voor mij een onontgonnen gebied. De keuze voor het CDA is mede bepaald door de plaats waar je wieg heeft gestaan, maar is niet altijd vanzelfsprekend geweest. Vanuit mijn onderwijsachtergrond kon ik me niet altijd vinden in de opvattingen van het CDA. Het is echter wel de partij in het midden waar ik de meeste herkenning vind, vanuit een duidelijke identiteit, gebaseerd op de Bijbelse normen en waarden. 

Kijk ik naar waar het CDA voor staat: Rentmeesterschap in een tijd waarin we volop bezig zijn met duurzaamheid, gespreide verantwoordelijkheid waarin vertrouwen centraal staat, publieke gerechtigheid waarin betrouwbaarheid van de overheid een sleutelwoord voor mij is en tenslotte solidariteit en met name het omzien naar elkaar, dan kan ik me daar goed in vinden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.