Rick Brink

Fractielid, Hardenberg

Naam: Rick Brink
Beroep: Projectmanager Dion Salarisbureau 

Overige activiteiten:

  • Jeugdbestuurder HHC Hardenberg
  • Ambassadeur stichting Care4BrittleBones
  • Lid adviescommissie digitalisering (Saxenburghgroep). 

Het CDA is een partij die als basisbegrip gespreide verantwoordelijkheid kent. Gespreide verantwoordelijkheid wil zoveel zeggen dat iedereen die dat kan zijn of haar steentje bijdraagt aan de samenleving, hoe groot of klein je talent ook is. Ieder mens heeft talenten en ik vind het fantastisch om te zien hoe mensen talenten inzetten voor bijvoorbeeld de buurt, wijk of sportvereniging. In de afgelopen vier jaar heb ik kennis mogen maken met ontzettend veel mensen die van hun eigen buurt iets moois willen maken. Toekomstbestendig voor jong en oud. Daarnaast ben ik een gelovig man en dat maakt dat de C in het CDA mij ook in bijzonder aanspreekt. 

In de afgelopen vier jaar heb ik mij in het bijzonder ingezet voor de mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben, zonder dat zij daar zelf iets aan kunnen doen. Daarnaast heb ik mij ingezet voor de toegankelijkheid van de gemeente, de inclusieve samenleving en onze jeugd. In de komende vier jaar wil ik verder werken aan deze onderwerpen.

Ook zullen de komende jaren in het teken staan van de omgevingsvisie en de omgevingswet. Ik kijk er naar uit om samen met onze inwoners met deze thema’s aan de slag te gaan, waarbij de gemeente een faciliterende rol op zich neemt en onze inwoners de regie voeren, want zij weten immers het beste wat er speelt in hun omgeving.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.