24 mei 2022

23 mei 2022: de dag met 2 unieke momenten!

Vrijdag j.l. waren een verslaggever en een cameraman van het programma EenVandaag in o.a. Nijverdal naar aanleiding van de open brief die het CDA Rijssen-Holten en CDA-Hellendoorn in gezamenlijkheid hebben gericht aan de betrokken instanties. EenVandaag heeft een representatieve reportage gemaakt met alle standpunten in deze belangenstrijd. Deze kunt u hier alsnog kijken: eenvandaag.avrotros.nl/item/mountainbike-routes-sluiten-om-reptielen-te-beschermenanders-naar-de-rechter/ en de verwoording van het standpunt van de CDA fracties horen en zien. Het unieke moment: het CDA Hellendoorn voor het eerst te zien op de landelijke televisie!

Het tweede unieke moment deed zich voor in de raadsvergadering van gisteren, waarin het akkoord op hoofdlijnen namens Lokaal Hellendoorn, GroenLinks en de VVD werd gepresenteerd. Over dit akkoord op hoofdlijnen wordt gedebatteerd in de raad van 14 juni a.s. Het akkoord biedt volop mogelijkheden om punten van het CDA-verkiezingsprogramma in te brengen en er staan zelfs punten in die in het CDA verkiezingsprogramma staan. Om een voorbeeld te noemen: het realiseren van minimaal 1000 woningen de komende jaren. Hierna volgde de benoeming van de wethouders. 

Egbert Nijenbanning (VVD), Annemarie Dubbink (Lokaal Hellendoorn), Peter Lage Venterink (GroenLinks) en Gea Oord (Lokaal Hellendoorn), op onderstaande foto vanaf links naar rechts, zijn gisteravond in de raad beëdigd als de nieuwe wethouders van de gemeente Hellendoorn. Daarbij deed zich de unieke situatie voor dat alle 4 wethouders 25 stemmen kregen oftewel de raad heeft unaniem ingestemd met het voorgedragen college. Dit het tweede unieke moment wat we als CDA-fractie willen markeren. Als CDA-fractie feliciteren we het college met hun benoeming, wensen hen veel succes en wij gaan voor een open en constructieve samenwerking met de gehele raad en college en hopen op die wijze nog vele unieke momenten te beleven in de raadsperiode 2022-2026.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.