11 juli 2022

Inzet CDA raadsdebat Helder(s) akkoord: “meer duidelijkheid en wachten kan niet meer”

In de gemeenteraad is gedebatteerd over het coalitieakkoord van de partijen Lokaal Hellendoorn, Groen Links en VVD. Het is een akkoord op hoofdlijnen waar heel weinig concrete voorstellen in staan. Dat is jammer want de  verkiezingsprogramma’s staan bol van plannen.

De coalitiepartijen en het College willen nu eerst tot maart 2023 langs de dorpen, (buurt)verenigingen, bedrijven etc. om ‘op te halen wat er leeft’. De wensen worden dan afgewogen bij de begroting voor 2024. Het CDA vindt dit geen goede koers. De problemen die opgelost moeten worden zijn wel bekend. We snakken naar meer woningen voor jong en oud. De vraag naar WMO zorg zal blijven groeien. De WMO zorg moet bereikbaar en toegankelijk blijven voor iedereen. Wat is hiervoor nodig? De energielasten stijgen nog steeds. Wat kunnen we doen om zoveel mogelijk woningen te isoleren en te verduurzamen?

Praten tot 2024 is wat het CDA geen optie. De financiële positie van de gemeente was goed en wordt nog beter. Alle reden om direct met de uitdagingen nog dit jaar aan de slag te gaan. Wachten kan niet meer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.