08 februari 2022

Minister in Haarle om te praten over wonen

Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was gisteren in Haarle op uitnodiging van het CDA Hellendoorn.

Namens Reggewoon heeft John Olde Olthof de plannen voor 24 uurszorg rondom de kerk toegelicht en heeft John Disselhorst namens de werkgroep wonen van Plaatselijk Belang Haarle de trage totstandkoming van woningbouw in Haarle onder de aandacht gebracht.

Dat er behoefte is aan woningbouw in de kern Haarle werd duidelijk door de massale opkomst van plaatselijke jongeren. Er werd een interactieve discussie gevoerd waarin duidelijk werd dat zowel rijksoverheid, de provincie maar ook de gemeenteraad hierin een duidelijke rol moeten oppakken. 

Lijsttrekker Roy Zijlstra heeft namens de CDA fractie Hellendoorn aangegeven grote ambities te hebben op dit punt. Meer bouwen dan de aantoonbare behoefte en een bouwstimuleringsfonds van € 1.000.000,00 is het partijstandpunt vanuit het verkiezingsprogramma van het CDA Hellendoorn.

Niet alleen in Haarle is woningbouw een probleem maar in alle kernen van onze gemeente is de behoefte groot. Wij pleiten voor een structureel aanbod door uitbreiding in de kernen en benutten de mogelijkheden van inbreiding in Nijverdal

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.