Hanneke Steen is tijdens de digitale ledenvergadering van 9 december gekozen als lijsttrekker van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. CDA-partijvoorzitter en fractievertegenwoordiger Ron Wesseling staat op plek twee, gevolgd door de huidige raadsleden Bernadette Morskieft en Nuri Akfidan. Nieuw is Louis Mulder op plaats 5. Raadslid Marcel Elferink verlaat na 12 jaar de Hengelose politiek en is lijstduwer.

De vertrouwenscommissie: “We zijn blij dat vier leden van de fractie graag door willen gaan. De CDA-fractie heeft zich in de afgelopen raadsperiode meer dan waargemaakt, met een gedegen, veelzijdige en herkenbare CDA-koers die het waard is voortgezet te worden. We gaan daarom graag verder met dit kwartet. Met Hanneke als energieke aanvoerder houden we die herkenbare CDA-koers vast. We zijn blij dat ze als lijsttrekker beschikbaar is. Met Louis Mulder op plek 5 hebben we vers bloed en een diepgewortelde Hengelose inwoner in ons midden.” Mulder is docent op het Zone College, oud-voorzitter van wijkraad ’t Genseler en oud-jeugdvoorzitter van SV Wilhelminaschool. 

Lijsttrekker
Hanneke over haar voordracht: “Het is ontzettend eervol om deze lijst aan te mogen voeren. Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren als fractievoorzitter - samen met mijn collega’s - het CDA gezicht mogen geven in de Hengelose politiek. Ik ben erg trots op de manier waarop we bepalend hebben kunnen zijn op echte CDA-thema’s, zoals het versterken van onze verenigingen, het betrekken van jongeren bij de stad, zorg voor elkaar en veiligheid. Ik kijk er erg naar uit dat de komende jaren te blijven doen, samen met – natuurlijk zoveel mogelijk – nieuwe en bekende collega kandidaat-raadsleden op de lijst!”. Hanneke is raadslid sinds 2016 en fractievoorzitter sinds 2018. Zij werkt als directeur van de Nationale Bewegwijzeringsdienst, binnen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lijstduwer
Marcel Elferink kiest ervoor de Hengelose politiek te verlaten: “Ik heb mij twee periodes als raadslid en een periode als wethouder met veel plezier ingezet voor de gemeente Hengelo en haar inwoners. Met veel voldoening kijk ik hierop terug en ik vond het eervol de Hengelose inwoners namens het CDA te mogen vertegenwoordigen. Ik heb besloten mij te richten op andere uitdagingen en kies niet voor een nieuwe periode in de raad. Daarom steun ik het CDA in de rol van lijstduwer bij de komende verkiezingen."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.