Bernadette Morskieft

Raadslid

Mijn naam is Bernadette Morskieft, 48 jaar oud en woon in Beckum. Ik heb een lat-relatie en ben geboren en getogen in Oele. Ik kom uit een katholiek boerengezin. Momenteel werk ik als bestuurssecretaresse bij de Heilige Geestparochie, bestaande uit de locaties Beckum, Bentelo, Delden, Goor, Hengevelde en St. Isidorushoeve.  

Ik zit wederom in de raad omdat ik nog niet klaar met het mooier en beter maken van de gemeente Hengelo met zijn binnenstad, de mooie wijken, het sociale karakter, het prachtige buitengebied en het knusse kerkdorp Beckum. Mijn hele leven ben ik al gezegend met veel ruimte, groen en noaberschap. Die (sociale) warmte wil ik doortrekken naar de stad.

Omzien naar elkaar, dat is toch waar het in mijn beleving om gaat. Omzien naar mensen die het moeilijk hebben, omzien naar mensen die een beetje of veel hulp nodig hebben, omzien naar een jeugd die (mentaal) gezond is.

Ik heb in mijn eerste raadsperiode mij hiervoor in mogen zetten: het sociale domein. Dat is een breed begrip, hier valt heel veel onder, maar het heeft allemaal te maken met goede zorg naar onze inwoners. Naar omzien naar elkaar. Een warme, sociale stad die oog heeft voor zijn mensen. Dat vergt constante sturing want er liggen veel uitdagingen voor onze gemeente. Dat kost geld, veel geld, En zorg, de juiste zorg. Om de kosten te drukken maar de kwaliteit van de zorg niet te verlagen, is er constante bijsturing nodig en vooral maatwerk. 

Ook de Kunst- en Cultuursector mocht ik vertegenwoordigen. Doordat veel gesloten was door corona hebben we niet alleen het terras gemist, maar ook veel cultuur. Ik zat deze zomer in een cafe naar een voorstelling van een band te kijken en te luisteren en het viel mij echt op hoe dolgelukkig ik was dat het weer kon. Dat had ik me nooit gerealiseerd. Een avond naar de Schouwburg, een mooie kunstexpositie, het bezoek aan een museum of een avond losgaan in ons poppodium. Het kon altijd, totdat corona kwam. En je gaat het pas waarderen als je het niet meer hebt. Ook dat is goed voor je gemoed, dus cultuur is onmisbaar in ieders leven. 

Het CDA heeft een doel in Hengelo. En wij proberen recht op dat doel af te gaan. Dat zal natuurlijk niet altijd lukken, maar de inzet en beleving is er niet minder om. CDA Hengelo: mensen voorop!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.