Nuri Akfidan

Raadslid

Ik ben Nuri Akfidan 55 jaar, getrouwd en vader van inmiddels drie volwassen zonen. Geboren in Turkije en sinds 1974 in Hengelo. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel ben ik bijna 25 jaar werkzaam als docent bij de Scholengroep Carmel Hengelo (o.a. Avila College, Lyceum de Grundel, Twickel College).

Ik ben van mening dat ik door mijn achtergrond, opleidingen en werkervaring voldoende kennis heb opgedaan om de Hengelose samenleving goed te kunnen dienen. Dat is wat een raadslid in mijn ogen hoort te doen. Een belangrijke taak hierbij is het vertegenwoordigen van de gemeenschap en keuzes maken in het belang van de collectief. Het CDA stimuleert en geeft iedereen de ruimte om zelf te participeren in de maatschappij en helpt juist die groep mensen die dit niet zelf kunnen doen. De menselijke maat is hierbij belangrijk. Samenleving impliceert dat mensen samen leven. Bewoners horen betrokken te zijn, respect voor elkaar te hebben en tolerant jegens elkaar te zijn. Dit laatste is één van de constanten geweest in de Nederlandse politiek van de afgelopen eeuwen. In deze snel veranderende samenleving wil ik dat graag zo houden.

Hengelo is voor mij een stad om trots op te zijn. Een plaats waar ik niet alleen graag wil wonen en werken maar ook wil bouwen. Bouwen aan een samenleving die rijk is aan diverse mooie culturen waar mensen nog veel van elkaar kunnen leren. Een verrijking voor de samenleving. We willen een mooie en leefbare stad creëren waar elke inwoner van Hengelo van jong tot oud zich thuis voelt.

Als CDA hoop ik dat we deze raadsperiode kunnen bijdragen aan een stabiel bestuur in Hengelo. We zullen kritisch het functioneren van het College blijven volgen. Ik zal voor een ieder een luisterend oor zijn en mij inzetten voor het algemeen belang. Ik ben voor een sterke samenleving waarin iedereen kansen krijgt om zich te kunnen ontwikkelen. Mensen die hulp nodig hebben krijgen onze steun. Op deze wijze proberen we de kansenongelijkheid in de samenleving zo veel mogelijk te verminderen. De keuzes die ik maak, doe ik op basis van het christendemocratisch gedachtegoed en steeds met een kritische blik. Na twee raadstermijnen merk ik dat er nog veel werk te verzetten is. Niet alleen op het sociale vlak maar ook op het fysieke. Samen kunnen we van Hengelo en bruisende stad maken. Doet u ook mee?

Samen sterk!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.