Hanneke van Groningen-Lantink

Buitengebied, buurtschap Deldenerbroek - Deldeneresch

Wie ben je?

Mijn naam is Hanneke van Groningen – Lantink en tot mijn tweede jaar heb ik in Ambt Delden gewoond. Na een tijd in Wierden gewoond te hebben met mijn ouders en broer en zus ben ik naar Dronten verhuisd voor mijn studie aan de Christelijke Agrarische Hogeschool. Sinds 12 jaar woon ik weer in Ambt Delden. En wel in de mooie buurtschap Deldenerbroek. Hier woon ik met mijn man en onze dochter en zoon. Ook mijn ouders en schoonouders wonen bij ons op het erf. 

Waarom CDA / Politiek / Raad

Graag wil ik me inzetten voor de maatschappij. Ik ben niet het type van alleen maar roepen aan de zijlijn maar van doen en actie! Van huis uit heb ik het geloof meegekregen. Net zoals het er voor elkaar zijn en helpen daar waar je kunt. Met ouders en schoonouders op het erf is mantelzorg ook geen onbekend begrip voor mij en mijn gezin. Het platteland, en het leefbaar houden van het buitengebied zijn zaken die me na aan het hart liggen. Je kunt je als raadslid hiervoor inzetten en ook echt iets betekenen voor je buurt en je medemens. Gezien mijn opvoeding, studie, interesse en achtergrond is het CDA de partij die daarom uitstekend bij me past. 

Wat wil je bereiken / waar streef je naar?

Voor veel mensen is de politiek een ver van hun bed show. Ik zou het mooi vinden als meer mensen zich inzetten voor de politiek en als politiek en burgers vaker samen op trekken kunnen we samen mooie dingen te bereiken. Verder zit ik in de raad voor alle burgers van de gemeente maar ik wil me extra inzetten voor de Buurtschappen van de Hof van Twente.

Wat is je aandachtsgebied / kwaliteit?

De leefbaarheid van het buitengebied en de kernen heeft mijn grootste aandacht. Ook de veiligheid en sociale binding horen hier bij. De scholen en buurtcentra zijn hiervoor, zeker in het buitengebied, van groot belang. Goede voorzieningen in de kernen en leefbaarheid en dynamiek in het buitengebied. Daar waar we als gemeente mee kunnen werken aan een goed toekomstperspectief voor de boeren maar ook voor alle andere bedrijven moeten we dat zeker doen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.