28 januari 2022

Buitenwaarden Grafhorst: waar een wil is, is een weg

Donderdag 27 januari heeft Jacolien van de Wetering, namens de fractie van CDA Kampen, tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend. Dit gebeurde samen met SGP, ChristenUnie, Gemeente Belang Kampen en GroenLinks. Wij hebben het college van burgemeester en wethouders verzocht om aan de huisadvocaat te vragen wat mogelijke juridische risico’s kunnen zijn wanneer de gemeente de definitieve weg aan de Buitenwaarden in Grafhorst op eigen kosten alvast zou aanleggen.

Bewoners van de Buitenwaarden wonen al jaren in een bouwstraat. Dat komt omdat de gemeente geen eigenaar is van deze straat en in een juridische procedure is verwikkeld is met de voormalig ontwikkelaar. Deze ontwikkelaar moet nog 500.000 euro aan de gemeente betalen voor het inrichten van de straat. De bewoners zijn de dupe van dit geschil tussen gemeente en voormalig ontwikkelaar. Niemand weet hoe lang dit nog kan gaan duren. Het CDA is van mening dat bewoners niet eindeloos kunnen wachten tot het geschil is opgelost.

Jacolien van de Wetering heeft namens het CDA al eerder, samen met de SGP, schriftelijke vragen gesteld over de Buitenwaarden in Grafhorst. Maar wij vinden de beantwoording op onze schriftelijke vragen aan wethouder Holtland niet voldoende. Daarom heeft het CDA, samen met de bovengenoemde partijen een motie ingediend om te vragen aan het college of zij willen uitzoeken wat de risico's zijn als de gemeente alvast begint met het aanleggen van de weg. De motie werd door wethouder Holtland overgenomen.  

Waar een wil is, is een weg. En het CDA ziet graag een ingerichte weg voor de bewoners van de Buitenwaarden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.