18 december 2021

CDA diep teleurgesteld in raadsmeerderheid die schietvereniging Op de Korrel laat stikken

De fractie van CDA Kampen is ontstemd dat een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen donderdag tegen het plan stemde om schietsportvereniging (SVV) Op de Korrel een nieuw onderkomen te laten bouwen aan de Schansdijk. Op verzoek van de gemeente verhuisde de schietvereniging in 2012 vrijwillig van de Vloeddijk naar de huidige barakken aan de Reigerweg, omdat deze verhuizing de gemeente 1 miljoen euro bespaarde in de renovatie van de oude Vloeddijkkazerne. De gemeente en de vereniging spraken destijds af dat er gezamenlijk naar een vervangende locatie gezocht zou worden. De barakken aan de Reigerweg zouden een tijdelijk onderkomen worden, maar inmiddels zit de vereniging al een aantal jaren langer dan gepland op deze plek. 

De vrijwilligers van de schietvereniging werkten de afgelopen jaren plannen uit voor een aantal locaties, waarvan het merendeel door een besluit vanuit de gemeente afviel. Wethouder Bas Wonink, fractievoorzitter Jan Marskamp en fractiesecretaris Niek Teune lieten medio november tijdens een werkbezoek nog weten dat het CDA blij was dat er nu een geschikte locatie voor een nieuw onderkomen is gevonden aan de Schansdijk.

Het CDA was van mening dat het de hoogste tijd was om de gemaakte beloftes aan de schietvereniging in te lossen. Er lag een degelijk exploitatieplan en een solide financiering. Hierbij zou de gemeente €96.000 extra op tafel moeten leggen bovenop de €200.000 die hiervoor al was gereserveerd. Partijen als de ChristenUnie en de SGP, die voortdurend hun mond vol hebben over een betrouwbare overheid, stemden echter tegen in de laatste raadsvergadering. Het CDA zal blijven strijden voor nieuwe huisvesting van Op de Korrel. Beloofd is immers beloofd. En een betrouwbare overheid komt de gemaakte beloftes na.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.