27 augustus 2020

CDA Kampen bezoekt Van der Sluis en Liprovit

Vrijdagmiddag 21 augustus zijn een aantal gemeenteraadsleden en bestuursleden van CDA Kampen op bezoek geweest bij Van der Sluis Technische Bedrijven en Liprovit. Dit deden zij ter voorbereiding op de aanstaande discussie in de gemeenteraad over het revitaliseren of uitbreiden van industrieterreinen en havenfaciliteiten. Ook wethouder Geert Meijering en Tweede Kamerlid Hilde Palland waren aanwezig bij de inspirerende ontmoetingen, die ‘coronaproof’ konden plaatsvinden.

Fractievoorzitter Jan Marskamp spreekt achteraf over ‘twee bezoeken die zeer de moeite waard waren’. Ook raadslid Jacolien van de Wetering kijkt terug op een geslaagd werkbezoek. “Het is altijd goed om te horen wat er speelt. Ik heb veel waardering voor de ondernemers die wij gesproken hebben. Ze denken voortdurend na over de toekomst, omdat ze hun bedrijf graag toekomstbestendig aan een volgende generatie door willen geven”, aldus Van de Wetering.

Tijdens de ontmoeting met Van der Sluis en Liprovit werd onder ander gesproken over het belang van familiebedrijven voor de gemeenschap, het groeipotentieel van de huidige bedrijven binnen de gemeente Kampen en de rol van de N50 daarbij. CDA Kampen bezoekt de komende weken nog vier bedrijven in de gemeente, zodat de fractie zo goed mogelijk voorbereid is op de besluitvorming over de revitalisering en uitbreiding van industrieterreinen en havenfaciliteiten.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.