28 januari 2022

CDA Kampen blij met nieuwe stek schietvereniging Op de Korrel

De fractie van CDA Kampen is blij dat een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering voor het plan stemde om schietsportvereniging (SVV) Op de Korrel een nieuw onderkomen te laten bouwen aan de Schansdijk. In december strandde het voorstel nog. Raadslid Jacolien van de Wetering: “Het CDA is blij dat na al die jaren eindelijk de gemaakte beloftes aan de schietvereniging ingelost zijn.”

Op verzoek van de gemeente verhuisde de schietvereniging in 2012 vrijwillig van de Vloeddijk naar de huidige barakken aan de Reigerweg, omdat deze verhuizing de gemeente 1 miljoen euro bespaarde in de renovatie van de oude Vloeddijkkazerne. De gemeente en de vereniging spraken destijds af dat er gezamenlijk naar een vervangende locatie gezocht zou worden. De barakken aan de Reigerweg zouden een tijdelijk onderkomen worden, maar inmiddels zit de vereniging al een aantal jaren langer dan gepland op deze plek.

De vrijwilligers van de schietvereniging werkten de afgelopen jaren plannen uit voor een aantal locaties, waarvan het merendeel door een besluit vanuit de gemeente afviel. Wethouder Bas Wonink, fractievoorzitter Jan Marskamp en fractiesecretaris Niek Teune lieten medio november tijdens een werkbezoek weten dat het CDA blij was dat er een geschikte locatie voor een nieuw onderkomen was gevonden aan de Schansdijk, tussen wielerclub KWC en de hondenclub.

In december stemden Kampen Sociaal, ChristenUnie, PvdA en de SGP nog tegen het voorstel, net als een deel van de  fractie van Gemeente Belang Kampen. Maar afgelopen donderdag haalde het voorstel, dat zorgvuldig door wethouder Bas Wonink was aangepast, een meerderheid. Alleen een aantal raadsleden van SGP en Hart voor Kampen stemde tegen het voorstel, net als de fractie van ChristenUnie. 

Raadslid Jacolien van de Wetering geeft aan blij te zijn dat na al die jaren eindelijk de gemaakte beloftes aan de schietvereniging ingelost zijn. "Wethouder Wonink heeft daar de afgelopen maanden zijn uiterste best voor gedaan. En uiteindelijk met succes. Het is prachtig dat de vrijwilligers van de schietvereniging na al hun geduld en flexibiliteit straks hun hobby kunnen uitoefenen op een mooie, nieuwe locatie”, aldus Van de Wetering.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.