11 mei 2020

CDA wil meer inzet van gemeente voor sportscholen

Het CDA roept het college van burgemeester en wethouders op zich in te zetten voor sportcentra. Kappers mochten vandaag weer aan de slag. Horecagelegenheden mogen binnenkort weer open in de gemeente Kampen. Maar sportscholen kunnen mogelijk pas weer in september gaan draaien. Het CDA wil graag van het college weten of zij mogelijkheden ziet voor de sector om op een creatieve en verantwoorde manier toch weer eerder aan de slag te gaan.

Raadslid Jacolien van de Wetering laat weten blij te zijn met de versoepeling van de coronamaatregelen voor bijvoorbeeld kappers en horeca. “Als partij die de sport en cultuur altijd een warm hart toedraagt zijn wij blij dat de afgelopen weken verenigingen weer de mogelijkheden hebben gekregen om hun activiteiten op te starten.”  

Waar blijdschap is binnen het CDA over het geboden perspectief aan horeca en contactberoepen, maakt  het CDA zich zorgen over het gebrek aan perspectief voor sportcentra. Zij mogen voorlopig nog niet open, terwijl de brancheorganisatie al een sluitend protocol heeft aangeleverd om binnen de randvoorwaarden van het RIVM weer open te kunnen. “Daarnaast bereikten ons geluiden dat individuele sportscholen zowel bij de Gemeente Kampen als bij de Veiligheidsregio IJsselland plannen hebben ingediend om op verantwoorde wijze hun activiteiten weer op te starten. Ondanks al deze inzet lijkt het erop dat sportcentra tot 1 september gesloten moeten blijven”, zegt Van de Wetering.

Het CDA vindt de situatie niet alleen jammer voor alle inwoners van de gemeente Kampen die nu niet bij hun sportschool of fitnesscentrum terecht kunnen, maar het brengt mogelijk ook alle ondernemers in de sportbranche in ernstige problemen. Het CDA wil dan ook van het college weten of zij bekend is met de ingediende plannen door sportscholen en of zij kan aangeven waarom er geen toestemming wordt gegeven aan sportscholen om binnen de randvoorwaarden van het RIVM weer open te gaan.

Ook roept het CDA het college op om onder andere bij de Veiligheidsregio en het Landelijk Veiligheidsberaad erop aan te dringen om de datum van 1 september te heroverwegen. “Wij willen ook graag weten welke mogelijkheden het college ziet voor sport- en fitnessverenigingen in de gemeente Kampen om op een creatieve en verantwoorde wijze hun activiteiten weer op te starten. Dat is voor zowel ondernemer als sporter het allerbeste”, besluit Van de Wetering.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.