01 juli 2020

Hollandsche Zeilvloot dankt Tweede Kamerleden Postma en Palland (CDA) voor inzet

Na de lancering van de petitie Red de Hollandsche Zeilvloot op 21 mei en de manifestatie voor Pampus op 9 juni, bereikte de Hollandsche Zeilvloot op maandag 22 juni Den Haag. Wytske Postma (CDA), Tweede Kamerlid en woordvoerder scheepvaart, kreeg aan boord van de EUROPA de petitie overhandigd van schipper Joost Martijn. Ook Tweede Kamerlid en woordvoerder arbeidsmarkt Hilde Palland (CDA) uit Kampen aanwezig.

Naast de petitie kregen de Tweede Kamerleden aan boord van de EUROPA een plaat van 'De Hollandsche Zeilvloot voor Pampus' op canvas overhandigd van Joost Martijn en Jelte Hibma, één van de kapiteins van de EUROPA. Enerzijds als dank voor wat er reeds is bereikt. Anderzijds symboliseert de overhandiging van 'De Hollandsche Zeilvloot voor Pampus' de situatie waar de schepen nog steeds in verkeren. Hoewel de zee- en kustvaart dankzij inspanningen van het CDA is toegevoegd aan de SBI-lijst voor de TOGS-regeling, is de vloot daarmee nog niet gered.

Wytske Postma liet weten dat ‘Nederland trots mag zijn op de vloot van historische zeilschepen, die uniek is in de wereld’. “Ze horen bij Nederland. Het is absoluut belangrijk dat de schepen behouden blijven. Ik ga de minister vragen om een reactie te geven op deze petitie. Het CDA blijft kijken naar maatregelen die deze schippers en hun schepen kunnen helpen."

Foto: Arjan de Jager

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.