04 januari 2022

Raadspraat: De kracht van Kampen en haar kernen

Op de valreep van 2021 krijgen wij als inwoners van de gemeente Kampen opnieuw te maken met een strenge lockdown. Een ingrijpende maatregel voor iedere Kampenaar. Voor jongeren en ouderen, voor ondernemers en verenigingen, voor gezinnen en alleengaanden. Voor een ieder van ons heeft deze nieuwe lockdown een enorme impact. Samen moeten wij als inwoners de schouders eronder zetten om het goede in onze Kamper samenleving te behouden. Blijf daarom omzien naar elkaar. Blijf lid van jouw vereniging . En koop bij jouw lokale ondernemer.

Als CDA blijven wij volop geloven in de kracht van onze Kamper samenleving. Wij denken daarbij aan de inzet van de vele vrijwilligers die Kampen rijk is. Wij noemen er een paar, omdat het er teveel zijn om allemaal op te noemen. Maar ook voor hen, die wij niet noemen, is onze waardering groot. Zij zijn het cement van onze gemeente.

Zo denken wij aan de vrijwilligers van de Voedselbank. Wij hopen dat er voor hen op korte termijn een pand komt, waar zij lang gebruik van kunnen blijven maken. In de laatste raadsvergadering hebben wij daar nogmaals toe opgeroepen. De inzet van wijkverenigingen en dorpsbelangen, die zich onvermoeibaar inzetten voor de leefbaarheid van hun wijken en kernen. De leden van het Schuttersgilde, die vorig jaar samen met de inwoners van onze gemeente hebben laten zien, dat een feestelijk Oud en Nieuw mogelijk is ondanks de coronamaatregelen .

Kampen heeft met haar vrijwilligers op allerlei terreinen GOUD in handen. En het CDA wil dat ook in 2022 volledig ondersteunen. Onze kandidaten op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen willen zich zichtbaar inzetten voor onze samenleving. U kent ze misschien al vanuit de sport (Martijn Postuma), de muziek (Robertjan de Wilde), dorpsbelangen (Jacolien van de Wetering) en vanuit de kerk (Henk Selles). De komende weken zullen zij zich in De Brug en op social media verder aan jullie voorstellen.

En heb jij ideeën hoe het CDA Kampen de kracht van de samenleving nog beter naar voren kan brengen of kan ondersteunen? Waar is jouw vereniging mee geholpen? Hoe kan de gemeente jouw wijkvereniging behulpzaam zijn? Mail jouw suggesties dan naar ons via [email protected] of laat een bericht achter op onze pagina op Facebook. Wij nemen dan contact met je op.

Als CDA Kampen wensen wij jullie een goed Oud & Nieuw toe. En een fijne start van 2022. Vanuit mijn persoonlijke overtuiging wens ik jullie daarbij Gods zegen toe! Tot ziens in 2022. Hopelijk kunnen wij elkaar dan weer fysiek ontmoeten.

De bovenstaande tekst is geschreven door commissielid Alerieke van der Maat en oorspronkelijk gepubliceerd in Weekblad De Brug op 28 december 2021.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.