Afgelopen donderdagochtend bezochten Palland en Nabers de Zwolse karton-honingraat producent Axxor. Het bezoek werd gebracht als aftrap van een Hanzetour van CDA kamerlid Hilde Palland (Kampen). De komende week gaat zij in gesprek met diverse ondernemers en organisaties uit diverse hanzesteden in de regio Zwolle over de kracht en betekenis van hanzewaarden zoals ondernemerschap en samenwerking.  In gesprek met directeur Wiegersma van familiebedrijf Axxor stonden het internationaal ondernemen en het belang van een lerende organisatie centraal. Axxor onderstreepte het belang van investeren in opleiding voor het personeel en adaptief vermogen zodat steeds nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn. 

Honingraat van papier is het ideale kernmateriaal voor het verschaffen van structuur aan de binnenkant wanneer licht gewicht, sterkte en kosten belangrijk overwegingen zijn. Hilde Palland: “Axxor is een prachtig voorbeeld van het ondernemen vanuit het Hanze denken. Vanuit de regio internationaal opererend en investerend in de eigen mensen en de lange termijn. Het is belangrijk dat bedrijven als Axxor in onze regio gevestigd zijn en de mogelijkheid hebben om zich verder te ontwikkelen, internationaal maar ook binnen de eigen organisatie met het eventueel doorgeven van het familiebedrijf aan een volgende generatie.”  

Naast het voordeel van de multi inzetbaarheid van honingraat papier, heeft het een lage impact op het milieu. Jan Nabers: “Het product bestaat volledig uit natuurlijk papier en lijm op waterbasis. Een inspirerend bedrijf dat voorop loopt in de zoektocht naar lichte, sterke materialen en daarbij oog heeft voor de leefomgeving moet zijn vestiging behouden in onze regio.” 

Toepassingen zijn onder meer binnendeuren, meubels, auto onderdelen en verpakkingsmaterialen. Tijdens het werkbezoek brachten Palland en Nabers een bezoek aan de productielocatie waar het honingraat papier gefabriceerd wordt. Palland: “Axxor heeft gezorgd voor een belangrijke vooruitgang in de technologische vooruitgang. Oude technieken waarin de doorlooptijd meerdere dagen in beslag nam en resulteerde in honingraat papier met een gesloten bovenstructuur zijn daarmee verleden tijd.” De Axxor Core honingraat wordt in slechts één stap, op hoge snelheid gemaakt. Het productieproces geeft de mogelijkheid om meerdere rollen met uniek snijwerk en tot grote breedtes te produceren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.