Op zaterdag 13 februari hebben de Overijsselse CDA-kandidaten bijzondere Overijsselaars verrast met een goedgevuld ontbijtpakket. Dit deden zij als blijk van waardering voor hun tomeloze inzet voor de samenleving. Blij verrast namen deze bijzondere inwoners het ontbijt in ontvangst.

“Alle mensen in cruciale beroepen, zoals de zorg, onderwijs, hulpdiensten of transport leveren een ongelooflijke prestatie. Dag en nacht zijn ze in touw voor de zorg voor patiënten, vervoer van levensmiddelen en bescherming van inwoners”, zeggen de kandidaten. “Tegelijk zien we ook hoe kwetsbaar vitale sectoren kunnen zijn in tijden van crisis.”

De ontbijtjes zijn gebracht naar onder andere de ambulancepost in IJsselmuiden, wijkagente in Hof van Twente, vrijwillige brandweerman in Borne, agrariërs in Dalfsen en Olst-Wijhe en het zorgpersoneel van de corona-afdeling in Almelo. Er werd genoten van de versgebakken broodjes, donuts, versgeperste jus d’orange en de diverse soorten beleg. “Ze hebben het echt verdiend.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.