Mijn naam is Piet-Cees van der Wel. Ik heb een mooie onderneming met kantoren in Ommen, Hoogeveen en Enschede. Daarnaast ben ik fractievoorzitter in de gemeente Hardenberg. Ik ben ook heel actief als vrijwilliger in het verenigingsleven. Zo heb ik jaren voetbalsamenvattingen gemaakt voor HHC Hardenberg en doe ik dat nu voor Landstede Hammers, de landskampioen in het basketbal. Het is zo mooi om te zien wat mensen vrijwillig met elkaar teweeg kunnen brengen. 

In de Tweede Kamer zitten heel veel slimme mensen. Vaak zijn ze naar de universiteit geweest. Zelf kom ik van het mbo. Dat is iets om trots op te zijn, want daar leer je een echt vak. Mijn levensmotto komt uit een liedje van Herman van Veen. Hij maakte het voor zijn dochter. "Anne, de wereld is niet mooi, maar jij kunt haar een stukje mooier kleuren." En precies dat is wat vakmensen elke dag weer doen! Stel je eens een wereld zonder vakmensen voor. Geen timmermannen, geen schilders, geen schoonmakers, geen vrachtwagenchauffeurs en geen handen aan het bed. Onze samenleving zou instorten. Voor hen wil ik mij in het bijzonder inzetten.

Als de peilingen kloppen is de provincie Overijssel straks ruim ondervertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Dat mogen we niet laten gebeuren. Onze eigen toppers Hilde en Pieter kunnen ook wel wat ondersteuning gebruiken. Pieter heeft het al ontzettend druk in Europa en Malta en de afdeling Flevoland doet ook een beroep op onze Hilde. Met het vertrek van goede vriend Maurits von Martels dreigen we een Kamerlid te verliezen. Overijssel moet die derde CDA’er zien te behouden. Mijn doel is om met 20.000 stemmen de voorkeursdrempel te halen. Een strategische stem voor Overijssel maakt dat mede mogelijk!

Hieronder vind je de thema’s die mijn topprioriteit hebben de komende vier jaar:

Betaalbaar wonen in Overijssel

Ik hoef u niet te vertellen dat Overijssel de mooiste provincie is om te wonen. Tegelijkertijd is een betaalbare woning steeds moeilijker te krijgen voor jongeren en starters. Ook in onze provincie moet jongeren en ouderen een fijne en betaalbare plek om te wonen kunnen vinden.

Meer waardering voor vakmensen

Dagelijks werken duizenden vakmensen keihard in de zorg, op de bouw en vele andere plekken. Dat verdient meer waardering. Ook financieel, want voor steeds meer gewone gezinnen is het moeilijk rondkomen. Voor de hardwerkende helden moet het minimumloon 10% omhoog. 

Minder regels voor ondernemers. Niet snappen = schrappen

Ondernemers hebben de ruimte nodig om te ondernemen, te groeien en te innoveren. Dat weet ik als ondernemer maar al te goed. Onnodige regels en ingewikkelde procedures zitten dan in de weg. Ik wil een dienstbare overheid die met ondernemers meedenkt, oplossingen biedt en belemmeringen wegneemt. Laten we meer vertrouwen hebben in onze ondernemers.

Ruimte voor noaberschap

Noaberschap is de kracht van Overijssel. Het kenmerkt onze provincie. Zelf doe ik ook veel vrijwilligerswerk. Omdat het leuk is, maar ook omdat ik het belangrijk vind dat je wat betekent voor je omgeving. We kunnen de samenleving nog veel meer die ruimte geven, bijvoorbeeld door het invoeren van een vrijwilligersverlof.

Een bereikbare regio. Met speciale aandacht voor de Nedersaksenlijn

Iedereen in Overijssel en omstreken zal het herkennen. In de Randstad is alles op het gebied van infrastructuur geweldig geregeld, maar in de regio zit je altijd meteen achter een vrachtwagen, of duurt een reis met het openbaar vervoer soms wel drie keer zo lang als met de auto. Daarom wil ik mij hard maken voor belangrijke verbindingen in Overijssel. We moeten het werk afmaken rond de N35, maar ook inzetten op totale verbreding van de N34 en de N36 goed aansluiten op de snelweg.

Ook de Nedersaksenlijn is daarbij heel erg belangrijk. Het is maar 12 kilometer spoor dat hoeft worden aangelegd. Als we dat voor elkaar krijgen, hebben we een geweldige verbinding van Groningen naar Twente. Een enorme kans voor de regionale economie en nog duurzaam ook!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.