29 oktober 2018

De Bombazijn

Een prachtig initiatief door en met Oldenzalers en voor iedereen. Een aanvulling voor de stad en (straks) nog een extra reden om Oldenzaal een bezoek te brengen als bezoeker of toerist.

De laatste tijd ging het echter meer over openingstijden en leek het gesprek bijna niet meer mogelijk. Krantenartikelen, brieven, iedereen had er een mening over.........of daartoe werd opgeroepen via app berichten. Het college deed een voorstel. Ook de Bombazijn deed een voorstel. Allemaal vanuit goede intenties! Daarmee begon bijna een verkiezingsstrijd... niet nodig wat ons betreft. Een voorstel is een voorstel en daarover voer je gesprekken om te komen tot iets wat voor iedereen werkt. Ook voor de aanwonenden en medegebruikers van straks de mooie tuinen. Past het in dit gebied en op welke manier? Dat laatste is waar wij naar kijken als CDA.

Voor het CDA waren de openingstijden dan ook lang niet zo van belang als de bestemming. Een bierbrouwerij gekoppeld aan een proeflokaal kan prima in dit kwetsbare gebied. Een discotheek of winkel niet! We hebben gevraagd om dit duidelijk in dit amendement op te nemen. We willen immers niet voor de verrassing komen te staan dat er ooit iemand het idee krijgt een discotheek in dit mooie gebied te starten en erger nog dat dit ook mogelijk is. Dit willen we met de toevoeging in dit amendement voorkomen!

Maar nog even terug naar de communicatie onderling. We zijn blij met de mail die we van Bob Loohuis (namens het bestuur van de Bombazijn) afgelopen week hebben ontvangen. Hierin geven ze aan ook akkoord te kunnen gaan met 01.00 zoals in ons amendement dat wij als raad gezamenlijk indienen ook aan wordt gegeven.  Door niet meer vast te houden aan de eerder door de Bombazijn voorgestelde openingstijden, maar akkoord te gaan met 01.00 dicht, 02.00 uur weg (in de weekenden) denkt de Bombazijn mee met alle betrokkenen. We denken ook dat dit een mooie sluitingstijd is voor een bierbrouwerij met proeflokaal in dit gebied, voor de aanwonenden een acceptabele tijd en ruimte voor bezoekers om aansluitend eventueel nog een bezoek te brengen aan het horecaplein. Win-win situatie...

Als CDA denken we dat ondernemers elkaar moeten willen versterken. Daarvoor is het belangrijk om overleg te blijven voeren. We hopen dan ook van harte dat men in gesprek blijft ook als ondernemers, buren en gebruikers van de mooie tuinen en uiteraard ook met ons college. We roepen alle partijen dan ook van harte op dit te (blijven) doen!
Heel veel succes mensen van de Bombazijn met de verdere uitwerking!

Namens het CDA Oldenzaal,
Maaike Rödel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.