25 september 2015

Duurzaam Oldenzaal op 11 oktober

Duurzaam Oldenzaal is een stad waarin bedrijven betrokken zijn bij de maatschappij, waar ruimte is voor bomen en planten. Waar duurzame energie wordt opgewekt. Waar afval steeds opnieuw wordt herbruikt. Waar mensen elkaar helpen, spullen delen, voor elkaar koken. Enzovoorts enzovoort. Kortom een stad waar je fijn, schoon en gezond kunt wonen, werken en leven. Niet alleen wij nu, maar zeker ook onze kinderen in de toekomst.

De gemeente Oldenzaal wil in de top 25 van meest duurzame gemeenten van Nederland komen. Om dit te bereiken is een interne werkgroep met medewerkers van de gemeente opgericht. Huub ten Vergert is lid van deze werkgroep.

Deze werkgroep gaat de bedrijfsvoering en het beleid van de gemeente verduurzamen. Maar er is ook een externe werkgroep gestart. Hierin zitten mensen van buiten de gemeente; Oldenzaalse sportclubs, scholen, organisaties en  bedrijven. Ook deze werkgroep heeft allerlei ideeën bedacht over hoe we Oldenzaal kunnen verduurzamen. En het blijft niet bij ideeën. Er zijn al verschillende projecten opgestart. Het evenement Duurzaam Doen is er daar een van.

Het evenement dat de werkgroep Duurzame Wijken van Duurzaam Oldenzaal op 11 oktober organiseert voor alle inwoners van Oldenzaal.

Op het evenement laten we zien hoe leuk en eenvoudig het is om met duurzaamheid aan de gang te gaan. En we hopen natuurlijk dat de bezoekers zich laten inspireren door alles wat ze op Duurzaam Doen zien, ervaren en doen. Zodat we straks ook veel inzendingen krijgen voor de Oldenzaalse Duurzaamheidsprijsvraag 2016.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.