20 januari 2016

Maaike Rödel blijft fractievoorzitter CDA

Zoals bekend heeft onze fractievoorzitter Hennie Maartens eind september 2015 een operatieve ingreep ondergaan. De duur van de herstel- en revalidatieperiode was voor hem aanleiding om zich tijdelijk uit de gemeenteraad terug te trekken. Tijdens die periode heeft Maaike Rödel zijn taken als fractievoorzitter overgenomen.

Tijdens zijn afwezigheid heeft Hennie nagedacht over zijn rol en positie in de gemeenteraad van Oldenzaal. Dat heeft ertoe geleid dat hij na overleg met Maaike en de andere fractieleden besloten heeft wel in de raad terug te keren maar niet in zijn rol als fractievoorzitter.

Hennie Maartens: “Deze stap past goed bij mijn persoonlijke situatie in de huidige fase van mijn leven in combinatie met een andere invulling van mijn werk bij de Gemeente Enschede. Bovendien heeft Maaike laten zien (zoals ik ook verwacht had) deze rol uitstekend te kunnen invullen. Ik blijf natuurlijk wel volksvertegenwoordiger en wil dat ook graag nog lang blijven. Als waarnemend fractievoorzitter zal ik Maaike natuurlijk blijven ondersteunen waar zij dat nodig vindt”.

Maaike Rödel: “Hennie heeft mij gevraagd en ik heb ja gezegd. Ik heb best moeten wennen tijdens de periode van vervanging, maar vond het ook leuk en zinvol om te doen. Ik heb er zin in om dit voort te zetten. Ik ben blij met het vertrouwen dat Hennie en andere fractieleden in mij hebben.”

In de praktijk betekent dit dat Maaike de rol van Hennie op zich neemt en Hennie de rol die Maaike tot nu toe vervulde.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.