03 februari 2016

Uitnodiging werkbezoek Natura 2000 door Annie Schreijer aan Noord-Oost Twente

Op uitnodiging van de CDA afdelingen Tubbergen en Twenterand zal Europarlementariƫr Annie Schreijer op donderdag 11 februari 2016 een werkbezoek brengen aan Tubbergen en Twenterand.

Dit werkbezoek bestaat uit een middagprogramma en een avondprogramma.

 

Voor het avondprogramma nodigen wij graag de leden van CDA Oldenzaal uit.

 

Het middagdeel van het werkbezoek bestaat uit een bezoek aan bedrijven in Hezingen (gem Tubbergen) en nabij de Engbertsdijksvenen (gem Twenterand) die te maken hebben met de gevolgen van Natura 2000. Daarnaast wordt gesproken met betrokkenen uit het gebied. 


Het avondprogramma bestaat uit een toelichting door de plaatselijke LTO voorzitters op de Natura 2000 problematiek. Er wordt kort verslag gedaan over de werkbezoeken uit het middagprogramma.

 

Door EuroparlementariĆ«r Annie Schreijer wordt ingegaan op de landelijke invulling van Natura2000 met als titel 'Maak natuur geen vijand van boer door Natura 2000'

 

Met betrokkenen bij deze materie en uiteraard met de bezoekers zal worden na de toespraak worden gediscussieerd over de plaatselijke problematiek waaronder de fitness check van de vogel en de habitatrichtlijnen.

 

Het avondprogramma is in zaal Kottink aan de Dorpsstraat 36 te Geesteren(O) en start om 20.00 uur. Voor de aanwezigen is er uiteraard gelegenheid om Annie Schreijer te ontmoeten.

 

Voor nadere informatie kunt uw reactie sturen naar h.stevelink@tubbergen.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.