13 maart 2019

Wie is Bouwien Rutten, kandidaat Provinciale Staten

In 1998 belandde ik in Oldenzaal vanwege een mooie baan. Ik kwam te wonen in een heerlijk, knus huis aan de Hunenborglaan. Vervolgens kwam ik enkele jaren later op de Boeskool mijn grote liefde Hans tegen, een echte Tukker. We zijn getrouwd en verhuisden in 2001 naar het buitengebied van Agelo.  Samen hebben we 3 dochters, de Boeskool is voor ons dus extra speciaal, dat begrijp je wel!

Nu, zoveel jaren later, weet ik dat ik verknocht ben aan het mooie Noordoost-Twente. Vanuit het buitengebied is Oldenzaal nog steeds de eerste stad waar we meerdere keren per week zijn. Of dat nu is voor de wekelijkse boodschappen, even shoppen in het gezellige centrum, een drankje op het horecaplein, we komen graag en geregeld.

In 2014 werd ik, door de samenwerking van meerdere CDA fracties in Noordoost-Twente, met voorkeursstemmen gekozen in de Provinciale Staten van Zwolle. De afgelopen 4 jaren heb ik veel en plezierig samengewerkt met de fractie van CDA Oldenzaal. Verbindingen gelegd tussen provinciale en landelijke collega’s op dossiers zoals leegstand in winkelcentra, goederenvervoer via het spoor en de verkeersproblematiek aan de N343. Maar ook met betrekking tot hernieuwbare energie en de asbestproblematiek, zoals de verplichte regeling voor het saneren van asbestdaken voor 2025.

Graag zou ik mijn werk in de staten willen vervolgen na 20 maart 2019. Als inwoner van het prachtige Noordoost-Twente breng ik Zwolle graag dichterbij. Dat het werkt is gebleken de afgelopen jaren. Mag ik op uw stem rekenen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.