Stefan ten Vergert

Raadslid

Geboren en getogen in Oldenzaal, met FC Twente en reizen als grootste hobby’s, ben ik op mijn achttiende verhuisd naar Groningen om te studeren. Met wat werkervaring en een afgeronde studie gezondheidswetenschappen op zak ben ik weer beland in Oldenzaal. Samen met mijn vriendin woon ik in de binnenstad. Sinds 2015 ben ik actief in de gemeentelijke politiek voor het CDA. Daarnaast werk ik bij Topicus als adviseur zorg en ICT.

Lokaal een bijdrage leveren

Regelmatig krijg ik de vraag gesteld waarom ik actief ben in de gemeentepolitiek. Als geboren en getogen Oldenzaler voel ik mij erg verbonden met de stad. Doordat lokale politiek dicht bij de mensen staat kan je daadwerkelijk iets betekenen voor de stad en inwoners. Wat is nou mooier dan Oldenzaal nóg een beetje mooier te maken?

Lokale politiek is alles behalve saai

Het gaat al lang niet meer alleen om die losliggende stoeptegel. Binnen de CDA fractie houd ik mij onder andere bezig met dienstverlening richting onze inwoners. Op dit gebied staat de gemeente Oldenzaal voor een grote uitdaging. Onze maatschappij verandert en we hebben steeds meer digitaal contact. Contact met de gemeente verloopt niet meer alleen via het loket, maar ook via de website, per mail of via digitaal overleg. En natuurlijk moet het mogelijk blijven om een bezoek te brengen aan het stadhuis. Want de gemeente moet voor alle inwoners laagdrempelig te benaderen zijn. Een mooi initiatief vind ik het StadsID. Oldenzalers kunnen via het StadsID in gesprek met raadsleden en hun ideeën voor Oldenzaal inbrengen. Dat kan via www.Oldenzaal.nl/StadsID. Wie weet treffen wij elkaar!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.