Historie, Cultuur & Ontspanning

Oldenzaal mag trots zijn op haar rijke identiteit op het gebied van sport, cultuur en recreatie/ontspanning. Sport is van oudsher een belangrijk element in de Oldenzaalse samenleving. Sportverenigingen zijn daarin de smeerolie. Ze spelen een steeds belangrijkere rol in de sociaal-maatschappelijke infrastructuur, waarbij aandacht is voor de maatschappelijke signaleringsfunctie. Het CDA streeft naar een verdergaande samenwerking tussen de maatschappelijke organisaties.

Oldenzaal moet aantrekkelijk blijven voor zowel mensen uit Oldenzaal als daarbuiten. De historische binnenstad, de aanwezigheid van het Stadstheater en het hulsbeek bieden een onderscheidende factor aan onze stad die zorgen voor evenementen met regionale of zelfs bovenregionale uitstraling. Het jaarlijks terugkerende carnavalsfeest dat het grootst is boven de rivieren in onze mooie stad dient zoveel mogelijk te worden ondersteund.

Kunst- en cultuurbeleid is meer dan alleen subsidiebeleid. Cultureel ondernemerschap, samenwerking tussen culturele instellingen onderling en samenwerking tussen culturele instellingen en bedrijfsleven zijn belangrijk. Daarin speelt ook de gemeentelijke overheid haar rol, echter niet bepalend en niet als enige financier.

Kortom, CDA-Oldenzaal wil:

 • Sport, welzijn en cultuur ondersteunen!
  Oldenzaal is trots op haar identiteit. Dit moet voortduren. Ondersteuning vanuit de gemeente gaat verder dan de financier, als stimulator en ondersteuner heeft zij een grote rol

 • Signaleringsfunctie binnen maatschappelijke organisaties
  Er valt nog veel winst te behalen in een verregaande samenwerking tussen maatschappelijke instellingen en organisaties. Veel tijd wordt er doorgebracht bij de verschillende instellingen en organisaties. Zij kunnen samen werken en optreden als signalateur.

 • De historische binnenstad promoten!
  Hanzestad Oldenzaal kent veel (on)bekende historie. We zijn trots op onze geschiedenis en mogen dat ook uitdragen.

 • Cultuur stimuleren als economische impuls voor Oldenzaal!
  De diversiteit aan cultuur in onze stad is veel onbekend. Voor zowel jong als oud zijn er veel vertier mogelijkheden.

 • Gebruik maken van de diversiteit van het hulsbeek!
  Het recreatiegebied inzetten voor meer dan alleen zwemmen in de zomer. Sportevenementen kunnen hier goed plaatsvinden. Daarnaast is het een geschikte locatie voor grote evenementen door de locatie, ruimte en voldoende parkeergelegenheid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.