29 mei 2017

Lokaal talent in landelijk bestuur CDA-jongeren

Marc Dorst (Heerde) en Lisanne Spanbroek (Olst) zijn afgelopen congres van het Christen Democratisch Jongeren Appèl verkozen tot Dagelijks Bestuurslid van het landelijke CDJA. De politieke jongerenorganisatie van het CDA bestaat uit ongeveer 1.800 leden t/m 31 jaar en heeft een landelijke dekking met meerdere afdelingen op het platteland en de stad.

De nieuwe Penningmeester is afkomstig uit het Gelderse Heerde en is al meerdere jaren actief bij het CDJA Overijssel i.v.m. zijn studie in Enschede. “Het is een hele eer om verkozen te worden. Ik ben enorm dankbaar en heb er veel zin in” aldus de 24-jarige Marc Dorst. Ervaring met het beheren van het befaamde huishoudboekje heeft hij door zijn studie en bijbanen. Het beheren van de financiën van de landelijke vereniging ziet hij daarom met vertrouwen als een interessante nieuwe ervaring tegemoet. Dorst: “Het belangrijkste is om onze financiën op orde te houden. Doordat er meer geld te besteden is wil ik kijken hoe we dat het meest verstandig kunnen inzetten. Bovendien wil ik de mogelijkheden voor reiskostenvergoeding uitbreiden.”

Op het voorjaarscongres is Lisanne Spanbroek herkozen als Dagelijks Bestuurslid Ledenwerving & Ledenbinding. Het jongste raadslid van Olst – Wijhe en lijstduwer voor het CDA in Overijssel bij de Tweede Kamer verkiezingen mag van haar partijgenoten niet een maar anderhalf jaar door. “Het afgelopen jaar is keihard gewerkt en daar worden de vruchten nu al van geplukt. Ik hoop dat we dit kunnen vasthouden en uitbouwen.” Het ledenaantal van de CDA-jongeren neemt toe en er worden steeds meer activiteiten georganiseerd door de afdelingen. “Komende tijd gaan we de resultaten van ons ledenonderzoek gebruiken om nog beter in te spelen op de behoeften van onze leden. Verder zijn we druk met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Het CDA heeft veel jonge raadsleden en dat worden er wat ons betreft ditmaal nog meer ” sluit Spanbroek lachend af. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.