18 september 2015

CDA: “Wat is een leefbaar Olst-Wijhe?”

Het CDA organiseert donderdag 24 september een gespreksavond over de leefbaarheid in Olst – Wijhe. Besproken worden thema's op het gebied van jongeren, vrijwilligers, mantelzorg, zorg, onderwijs, werkgelegenheid, de openbare ruimte en duurzaamheid. Samenleven betekend omzien naar elkaar, hoe gaan wij als Olst – Wijhe om met onze gevluchte medemens? Aanvang 20:30u in het Langhuus te Wijhe.

 

Wat maakt voor jou dat het fijn wonen in Olst – Wijhe is? Wat kan er beter? Deze vragen staan centraal. De gemeenteraad buigt zich ieder jaar over de gemeentefinanciën en plannen van het komende jaar. Hieruit haalt iedere partij zijn aandachtspunten, fractievoorzitter Hans Kamphuis zal de keuzes van het CDA toelichten. De bezuinigingen op het openbaar groen hebben volgens sommigen geleid tot verloedering. Kleine scholen dragen bij aan een levendige kern, is het tijd om de keuze te maken voor brede scholen in de grote kernen van Olst en Wijhe? Het rijke verenigingsleven en noaberschap in onze gemeente verdiend waardering, hoe staan Olst – Wijhenaren tegenover opvang van vluchtelingen in onze gemeente? De jeugd heeft de toekomst, op welke manier kunnen we ze een stem geven? Publieke gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap zijn de basisbeginselen voor het CDA. Graag horen we hoe deze vier beginselen in de praktijk worden ervaren.

 

Voorafgaande aan de gespreksavond is de ledenvergadering, start 19:30u. CDA leden worden geïnformeerd over de stand van zaken en kunnen vragen stellen aan het bestuur, de fractie en wethouder Engberink. Om 20:30u start de openbare gespreksavond “Wat is een leefbaar Olst-Wijhe?”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.