22 februari 2018

Jolande Olthof: goed te begrijpen beslissingen

Tijden terug stond er in de Huis aan Huis een oproep voor de cursus “Politiek Actief”. En ik dacht; ”He interessant”. Het leek me interessant om te leren hoe de gemeente in elkaar zit en de lokale politiek werkt. Dus ik heb me opgegeven voor de cursus. Door het vrijwilligerswerk wat ik in Wijhe doe voel ik me erg betrokken bij Olst-Wijhe als gemeenschap.Naast het organiseren van ‘Club” voor de basisscholen binnen Wijhe voor groep 5 t/m 8 in het Langhuus werk ik graag voor mijn dorp. De sinterklaasintocht in december. Is daar een van de voorbeelden van, hoe geweldig is het om zoveel kinderen, ouders en grootouders te zien genieten van dit feest. Betrokken zijn bij de scholen van mijn kinderen, is een taak die ik altijd met veel plezier heb gedaan van ouderraad tot centrale ouderraad Deltion Zwolle. Daarnaast jarenlang Baby en Peutermuziek georganiseerd, een begrip in Olst-Wijhe.

Ruim 30 jaar woon ik met mijn gezin in Wijhe en al 22 jaar werkzaam in de middenstand.Wijhe is mijn thuis, door een prettige leefomgeving, voel ik mij thuis.Ik koester de geborgenheid van mijn dorp, hier groeien mijn kinderen op tot evenwichtige volwassenen die sociaal en open in het leven staan.Dan natuurlijk de vraag waarom het CDA Olst-Wijhe? Na de cursus Politiek Actief werd ik gevraagd of ik me voor het CDA Olst-Wijhe in wilde zetten. Ik zal eerlijk bekennen, ik moest het even laten landen. Ik, waarom zou ik hier geschikt voor zijn. Op zo’n moment ga je in beraad met jezelf want ik ben maar een gewoon persoon. Het CDA Olst-Wijhe staat voor mij voor eigen waarden, tradities, familie en gezin, zorg voor elkaar en een open en eerlijke economie. Dit zijn dus net de dingen die ik aan de lokale politiek wil verbinden, afstand tussen gemeente en burger zo klein mogelijk maken.

Ik zou graag zien dat politici meer optreden als volksvertegenwoordigers, minder ingewikkeld maar goed te begrijpen beslissingen nemen die U, jou en mij aangaan.Hiervoor zou ik me graag willen inzetten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.