01 december 2017

Nieuw talent op CDA verkiezingslijst Olst-Wijhe

Met bevlogenheid en enthousiasme gaat het CDA Olst-Wijhe de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 tegemoet. Hans Kamphuis blijft als ervaren en gedreven politicus boegbeeld en politiek leider. Unaniem stemde de algemene ledenvergadering van 30 november 2017 in met zijn voordracht als lijsttrekker. 

Kenmerkend voor de verkiezingslijst van CDA Olst-Wijhe is een mix van ervaring en vernieuwing. Passie en betrokkenheid voor mens en samenleving in Olst-Wijhe staat in de keuze van de kandidaten voorop. Opvallend is een mooie balans tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten.
 
Jolande Olthof uit Wijhe staat als tweede op de lijst. Met haar kerkelijk jeugdwerk, diverse kinderactiviteiten en in het Langhuus zet Olthof zich al jarenlang actief in. Huidig wethouder Herman Engberink staat als nummer drie op de lijst. Het CDA Olst-Wijhe is blij met het goede werk dat Engberink verzet voor de gemeente. Mocht het CDA bij een volgende raadsperiode weer deel uit maken van de coalitie, heeft zij Engberink graag weer als wethouder. 
 
Op de vierde plaats staat Elleke Steenbergen. Met inzet en betrokkenheid maakt zij zich sterk voor integratie en participatie van vluchtelingen in Olst-Wijhe. Als medewerker van Ut Huus staat Steenbergen dicht bij ontwikkelingen en veranderingen die zich voordoen in de samenleving. Sander Klos uit Den Nul staat op de vijfde plek. Klos doet bestuurswerk in de sport en is adviseur van energiecoöperatie Goed Veur Mekare. Zesde en zevende plaatsen zijn er voor Riny van der Kolk en Rens Das, beiden uit Wijhe
 
Ellis Lugtenberg en Lisanne Spanbroek, beiden uit Olst, zijn niet herkiesbaar. Ook Ben Habers, de financiële man van de fractie, keert niet terug. Spanbroek gaat haar studie afmaken en blijft actief in landelijke CDA-gelederen, Lugtenberg wil meer tijd besteden aan het eigen agrarische bedrijf. Habers gaat genieten van meer vrije tijd.
 
Het CDA-motto van de komende verkiezingen is 'thuis in Olst-Wijhe'. Dat geldt voor alle kandidaten. Zij zijn op tal van manieren betrokken bij verenigingen en organisaties in de gemeente.

De volledige kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 1  Hans Kamphuis, Wijhe
 2  Jolande Olthof, Wijhe
 3  Herman Engberink, Olst
 4  Elleke Steenbergen, Olst/Boskamp
 5  Sander Klos, Den Nul
 6  Riny van der Kolk, Wijhe
 7  Rens Das, Wijhe
 8  Paulien Bergevoet, Wijhe
 9  Alfred Jansen, Welsum
10  Judith Compagner, Wijhe
11  Erik Mulder, Wesepe
12  Harry Elshof, Olst
13  Ferdinand Giesen, Boerhaar
14  Henk Greeven, Olst
15  Wim Oosterink, Wijhe
16  Wim Logtenberg, Wijhe
17  Willem Riezebos, Herxen

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.