Judith Compagner

Kandidaat wethouder

Judith Compagner, kandidaat wethouder namens het CDA

Wij stellen onze kandidaat-wethouder Judith Compagner graag aan u voor. In de gemeenteraad in Olst-Wijhe is Judith geen onbekende. Sinds 2018 is zij een van de externe voorzitters van de raadsbijeenkomsten. Judith weet dus heel goed wat er speelt in onze lokale politiek.

Geboren in Deventer, getogen in Twente

 

Opleiding en ervaring

Na haar studie Internationale Betrekkingen in Groningen vervolgt ze haar loopbaan bij het Europees Parlement in Brussel. Daarna heeft ze achtereenvolgens bij het rijk (ministerie van Binnenlandse Zaken), de provincie Overijssel, de gemeente Kampen (waar Judith destijds veel ervaring opgedaan in het sociaal domein met de jeugdzorg, WMO en Participatiewet), en het Trendbureau Overijssel gewerkt. Ze is nu sinds 4 jaar weer terug bij de provincie Overijssel waar ze als leidinggevende verantwoordelijk is voor onder meer de lobby in Brussel, Den Haag en Duitsland, en voor regionale samenwerking. 

 

En dat is precies waarom wij Judith dé wethouders kandidaat vinden: in deze tijden waarin we ook in Olst-Wijhe staan voor de grote opgaven als het klimaat, wonen, water, energietransitie èn de toekomst van ons landelijk gebied, zijn we blij met iemand als Judith die heel goed oog heeft voor wat er lokaal speelt, maar die ook als geen ander dagelijks in haar huidige werk ervaart dat we die uitdagingen alleen sámen het hoofd kunnen bieden: overheden, inwoners, onderwijsinstellingen en ondernemers moeten de handen ineen slaan, te beginnen in onze eigen gemeenten en de regio Zwolle.Naast haar werk bij de provincie en haar externe raadsvoorzitterschap, is Judith ook sociaal maatschappelijk actief in onze gemeente. Zo is zij lid van de Raad van Commissarissen van zorgorganisatie ABC De Cirkel in Olst, en zat ze in het bestuur van Kunst-en Cultuur Olst-Wijhe. Ook is Judith actief voor de Nicolaaskerk in Wijhe.

 

Wij zijn blij dat het CDA Olst-Wijhe Judith Compagner als kandidaat wethouder mag presenteren. Ze gaat niet voor het raadslidmaatschap maar is bewust en doordacht beschikbaar voor de functie van wethouder. Judith zet haar kennis, ervaring en lokale, provinciale en landelijke netwerk graag in voor Olst-Wijhe, zodat we als kleine gemeente gehoord blijven worden’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.