Sander Klos

Kandidaat #12

 

Portefeuille Sander Klos, raadslid

Fractiesecretaris

Financiën

Voorlichting en communicatie

Veiligheid 
Veiligheid
Brandweer 

Maatschappelijk welzijn 
Sport
Kunst en oudheidkunde 

Dienstverlening en zorg 
Burgerdiensten en begraven


Mijn gezin en ik wonen ruim een kwart eeuw op Den Nul. Mijn vrouw Arja werkt in het onderwijs, ik in de scheepvaartjournalistiek. Daardoor zat en zit ik vaak voor het werk in het Westen en werkte ik tot een jaar of tien geleden in Deventer. 

Ik voel me thuis in Olst-Wijhe. Was nooit zo actief in de brede dorpsgemeenschap, maar dat had ook te maken met mijn tevredenheid. Er mankeert niet zo gek veel aan onze woonomgeving, dus hoef je ook niet vaak ergens over aan de bel te trekken.

In mijn vrije tijd zeil, volleybal en tennis ik. Ik denk mee met Goed Veur Mekare en ben sinds begin december één van de chauffeurs op onze buurtbussen 516 en 517. Mooi sturen in een mooie omgeving.

Ik volg fractie en raad sinds begin 2017 en ben in de fractie de financiële man. Dat geeft een mooi en breed werkterrein, want wat je ook doet als persoon, gezin, vereniging of gemeente, er ligt vrijwel altijd een financiële keus onder.

Mondhoeken

Wanneer je vertelt dat je raadslid bent, dan zie je soms mondhoeken naar beneden trekken. Want ‘politiek’ heeft tegenwoordig een bijsmaak.

In onze gemeente liggen de meningen van partijen niet zo ver uit elkaar. Het lijkt zelfs alsof je soms je best moet doen om ‘het verschil te maken’. Laten we gewoon zeggen wat het is. We geven jaarlijks met z’n allen tientallen miljoenen uit en daarover kun je soms van mening verschillen. Dan moet iemand de knoop doorhakken. Niet altijd dankbaar werk, maar het moet wel gebeuren. Daarvoor wil ik me met geest en lichaam inzetten. Christelijke waarden als naastenliefde en oprechtheid wijzen me daarbij de weg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.