29 januari 2019

5 vragen aan Jacqueline, raadslid van CDA Ommen

Elke maand wordt een actor van CDA Ommen gevraagd om vijf vragen te beantwoorden. Jacqueline, raadslid van CDA afdeling Ommen, geeft deze keer antwoord. 

Jacqueline, waar kennen we jou van en waar komen we je tegen?
Ik ben geboren en getogen in Ommen. Ook tijdens mijn studie aan de School voor Journalistiek ben ik in Ommen blijven wonen. Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan als journalist bij NieuwsTV Ommen. Tijdens de jaren die ik daar heb gewerkt, heb ik veel inwoners van Ommen leren kennen. Dat was wat ik ook het mooie van het werk vond: in gesprek met inwoners en vertegenwoordigers van organisaties.

Waarom politiek?
Dat in gesprek gaan met inwoners is wat ik ook het mooie aan het raadslidmaatschap vind: horen wat er leeft bij de inwoners van Ommen. Ik heb in die jaren als journalist veel commissie- en raadsvergaderingen meegemaakt. Nadat mijn baan als journalist stopte ben ik door het CDA  gevraagd of ik interesse had om mij aan te sluiten bij de partij. Politiek had nog steeds mijn interesse en ik was wel nieuwsgierig hoe de politiek in zijn werk ging ‘aan de andere kant van de tafel’. Nou dat is heel anders!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Op dit moment ben ik werkzaam bij Dutch TechZone, een samenwerkingsverband binnen de gemeenten Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg. Het doel is de samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid te bevorderen en daarmee de economie in het gebied sterker te maken. Ook in mijn werk kom ik weer dat ‘verbinden’ tegen, in gesprek gaan met verschillende partijen.

Wat is voor jou van belang in het leven?
Mijn gezin staat bij mij op nummer 1. Ik ben getrouwd met André Hoogeveen en wij hebben samen drie zonen. Enorm trots ben ik op al mijn ‘mannen’. Ben is 24 jaar en is vrachtwagenchauffeur op een dieplader. Onze tweede zoon Jakko is 21 jaar en bijna klaar met zijn opleiding docent Natuurkunde en is ook al aan het werk bij het Vechtdal College. Onze jongste is Lucas (15). Hij zit in het examenjaar van het Vechtdal College. Wij genieten er enorm van om met zijn 5en van alles te ondernemen, zoals onze wekelijkse klaverjascompetitie thuis aan de keukentafel.

Hoe kijk je naar de samenwerking binnen de fractie?
Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van een betrokken en gemotiveerde fractie met Annelies, Marinus en Harry. Daaronder vallen ook Wim en Jan van de steunfractie. Een mooi team van zes mensen met diverse specialiteiten, waardoor we elkaar heel goed aanvullen. Maar ook op persoonlijk vlak hebben we een goede klik met elkaar. Op deze manier is het prettig samenwerken en kunnen we elkaar versterken, aanvullen en ook een kritische noot laten horen. Ik voel me echt thuis in het CDA-team, zeker ook door de goede en prettige samenwerking met de bestuursleden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.