29 maart 2018

CDA Ommen neemt met pijn in het hart afscheid van twee raadsleden

De gemeenteraad van Ommen heeft op dinsdag 27 maart afscheid genomen van vijf raadsleden. Twee hiervan zijn de CDA-raadsleden Alice Makkinga en Wim te Velthuis. Alice en Wim zijn twee energieke raadsleden, die de afgelopen jaren veel tijd en aandacht hebben gegeven aan de Ommer politiek. Het CDA Ommen neemt nog officieel afscheid van Alice en Wim tijdens de komende algemene ledenvergadering.

Alice Makkinga heeft vier jaar het CDA vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Ommen. Zij spitse zich vooral toe op onderwerpen binnen het sociaal domein. Goede zorg voor iedere inwoner van Ommen was één van de speerpunten van Alice. Ook was zij betrokken bij de totstandkoming van het Ommer podium. Op deze manier wilde zij de inwoners van Ommen betrekken bij de politiek. “Zeer deskundig en bewogen”, noemde burgemeester Vroomen Alice tijdens haar afscheid als raadslid. Na vier jaar neemt het CDA Ommen dan ook met pijn in het hart afscheid van Alice.

Wim te Velthuis is de afgelopen 3,5 jaar plaatsvervangend commissielid geweest voor het CDA. Het laatste half jaar was Wim raadslid. Wim volgde Theo Katerberg op die tijdelijk wethouder werd. Wim richtte zich op het buitengebied en de landbouw. Burgemeester Vroomen noemde Wim tijdens het afscheid een agrariër in hart en nieren. Ook noemde hij Wim een bescheiden, rustig en nuchtere persoon, maar wel iemand die staat voor waar hij mee bezig is. Wim zal de komende vier jaar wederom plaatsvervangend commissielid voor het CDA Ommen zijn.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.