21 februari 2022

Het campagnevuur is ontstoken

Daar waar in Peking het vuur werd gedoofd om het einde van de Olympische spelen aan te duiden, is in Ommen het campagnevuur ontstoken. Vilsteren had de eer om diverse partijen te ontvangen op de boerenmarkt. CDA was met een heel team, van warme groene sjaals en jassen voorziene kandidaten van de CDA-lijst aanwezig.

CDA startte in Vilsteren, maar heeft afgelopen zaterdag meerdere kernen aangedaan, waaronder: Lemele, Giethmen, Dalmsholte, Beerze, Junne, Stegeren en Beerzerveld. “Wij kiezen ervoor om met ons verkiezingsprogramma van deur tot deur te gaan”, zegt Harry Lowik (campagneleider). “Als CDA willen wij direct contact met de inwoners van Ommen en haar kleine kernen. De inwoner staat centraal in ons verkiezingsprogramma, de slogan is niet voor niets: De inwoner als kloppend hart van de samenleving. Dit kan alleen door alle 7500 adressen langs te gaan en mensen persoonlijk te woord te staan. Hiervoor trekken we vier weken uit en gaan van deur tot deur. We bellen aan bij mensen die middels een sticker aangeven geen reclame te willen ontvangen, om te vragen of we toch ons programma mogen aanbieden.”

Op deze manier wordt er heel bewust met drukwerk omgegaan. Duurzaam en effectief tegelijk. “Het fijne van deze manier van campagne voeren is dat je rechtstreeks met de kiezer in gesprek gaat. Politiek raakt mensen en dialoog verhardt, dat merken wij ook. Om dan in gesprek te blijven en achtergrondinformatie te kunnen geven is essentieel om een eerlijk en helder beeld te geven waar CDA als lokale partij voor staat. Een hele klus, maar met ons enthousiaste team, heel mooi om te doen.”

Laat je stem niet verloren gaan en stem 14,15,16 maart

Foto: Harry Kruiper

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.