02 maart 2021

Kandidaat Kamerlid van der Wel (35 CDA) met Piet-Case in Ommen

Kandidaat Tweede Kamerlid Piet-Cees van der Wel bracht vandaag een werkbezoek aan de Groot Vroomshoop in Ommen. Het bedrijf bouwt daar een nieuw scholencomplex.

In Kindplein West krijgen basisscholen GBS Guido de Bres, CBS Het Koloriet en OBS De Dennenkamp samen met kinderopvang De Kleine Kunst een nieuw energieneutraal onderkomen. In aanwezigheid van wethouder Ko Scheele, raadslid Harry Löwik en voorzitters Jan Hekman van Ommen en Martino Vos van Twenterand werden de politici bijgepraat over het project. “Ik ben enorm onder de indruk van wat er hier in Ommen gebeurt. Prachtig project dat onderwijs in Ommen voor minimaal 40 jaar weer op een buitengewoon mooie manier garandeert.”

Aannemer Wim Sturris, directeur van De Groot Vroomshoop vond het een mooi werkbezoek. “Ik kon Piet-Cees een mooi idee meegeven in zijn Piet-Case. Investeer ook in onderwijs in de bouw. Zowel op school als bij de bedrijven zelf. En zorg dat er een definitieve klap komt op de miljoen woningen die gebouwd moeten worden. Dat geeft bedrijven zekerheid, waardoor ze eerder geneigd zijn personeel aan te nemen.”

Van der Wel: “Wij gaan ons heel hard maken voor die miljoen woningen, we vinden bovendien dat er 250.000 starterswoningen moeten worden gebouwd.”
Hij denkt aan circa 20.000 voorkeursstemmen genoeg te hebben voor een Kamerzetel. “Hoe mooi zou het zijn als onze regio in de Tweede Kamer vertegenwoordigd is? Ik ga er vol voor en verzamel in mijn koffer allemaal goede ideeën die ik straks mee kan nemen”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.